DMS TERVEL – Кампания „Кан Тервел – Спасителят на Европа”
DMS TERVEL

DMS TERVEL – Кампания „Кан Тервел – Спасителят на Европа”

Кампанията приключи успешно, скулптурата на хан Тервел вече е връчена в българското училище в Брюксел.

  • Събрани през еPay: 0 лв.
  • Събрани през ОББ: 285 лв.
  • Изпратени SMS: 43 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

За кампанията

Кой е кан Тервел? Изключителен военен стратег, сочен от съвременниците си като спасител на Европа; дипломат, подписал един от първите търговски съюзи с Източната римска империя и утвърдил по мирен път България като независима и суверенна държава.  Име, което трябва да поставяме наред с това на царете Борис, Симеон, Калоян.

Поставянето на пластика в училището, на мястото, където българчета развиват и запазват идентичността си не е само отбелязване на дата в миналото, нито само поклон пред достоен български управник.

Целта на Фондация „Св.Св. Кирил и Методий” е да вдъхнови деца и възрастни днес да видим кан Тервел с неговите упоритост, умения в преговорите, последователност – качества, нужни за всяко начинание. За да може примерът му за мисъл и грижа за достойнството за българския род да създава отговорни българи днес и утре.  Изпълнител  е скулпторът Борис Борисов, спечелил национален конкурс за изготвяне на проект за паметник на Кан Тервел.

Сподели

Заедно събрахме 285 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 285 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията