17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS TERVEL – Кампания „Кан Тервел – Спасителят на Европа”

Кампанията е стартирала на: 12.12.2017
DMS TERVEL – Кампания „Кан Тервел – Спасителят на Европа”
 • Необходима сума: 6 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 285 лв.
 • Изпратени SMS: 43 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS TERVEL Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS TERVEL на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

Движещата сила, основа на философията на Фондация „Св.Св. Кирил и Методий”, е ясното съзнание за необходимостта от изграждане на интелектуален капацитет, осигурявайки достъп до най-престижните световни образователни центрове на талантливи и способни млади българи, които да посрещнат предизвикателствата на промяната, както и да спомогнат за интегрирането на България в Обединена Европа и света.

По повод 1300-годишнината от решаващата намеса българската войска в битката за Константинопол през 718 г., фондация „Св.Св. Кирил и Методий” започна кампания за поставяне на пластика с фигурата на кана в българското училище в Брюксел.

За кампанията

Кой е кан Тервел? Изключителен военен стратег, сочен от съвременниците си като спасител на Европа; дипломат, подписал един от първите търговски съюзи с Източната римска империя и утвърдил по мирен път България като независима и суверенна държава.  Име, което трябва да поставяме наред с това на царете Борис, Симеон, Калоян.

Поставянето на пластика в училището, на мястото, където българчета развиват и запазват идентичността си не е само отбелязване на дата в миналото, нито само поклон пред достоен български управник. Целта на фондацията е да вдъхнови деца и възрастни днес да видим кан Тервел с неговите упоритост, умения в преговорите, последователност – качества, нужни за всяко начинание. За да може примерът му за мисъл и грижа за достойнството за българския род да създава отговорни българи днес и утре.  Вече е избран изпълнителят  – скулпторът Борис Борисов, спечелил национален конкурс за изготвяне на проект за паметник на Кан Тервел.

Цел – набиране на 6000 лв. чрез DMS.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.cmfnd.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS TERVEL Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS TERVEL на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)