17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS SIANA – Сияна Маньовска, 3 год.

Кампанията е стартирала на: 30.11.2017
DMS SIANA – Сияна Маньовска, 3 год.
 • Необходима сума: 36 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 2214 лв.
 • Събрани през ОББ: 4950 лв.
 • Изпратени SMS: 4831 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 359 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 29 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 13 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 4 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SIANA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SIANA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Сияна  Маньовска е на 3 год., от Мездра. Сияна се ражда преждевременно поради вродено запушване на дванадесетопръстника – дуоденална атрезия. На третия ден е оперирана, след това състоянието й се проследява в неонатологията на СБАЛДБ София.

На осем месеца Сияна отключва епилепсия и развива детска церебрална парализа. Оттогава провежда рехабилитация.

През тази година родителите й стигат до информация за лечението със стволови клетки и се свързват с Лив хоспитал, Турция, откъдето им дават надежда, че състоянието на детето значително ще се подобри след инжектиране на стволови клетки. Стойността на 4 курса е 32 000 щатски долара.

Становище на д-р Горанова – невролог: „Предвид диагнозата и липсата в литературата на убедителни данни за влошаване на състоянието след проведени терапии със стволови клетки, намирам провеждането на такава за уместна при нея.“

Цел на кампанията – набиране на 32 000 щатски долара. В дарителската сметка има 17 000 лв. Необходими са още 36 000 лв.

Развитие

На 28.05.18 г. е направена четвъртата, последна от този курс, трансплантация на стволови клетки на Сияна. Резултатите са добри: намаляла е спастичността на мускулатурата, детето е по-подвижно, все по-дълго и стабилно стои право, говорът също се подобрява.

На 02.07.2018 г. Сияна започна рехабилитация в Консултативно-рехабилитационния център „РИБЕМ“ в гр.Истанбул, Турция, където двуседмична терапия е на стойност 2400 евро. След 3 месеца, в зависимост от напредъка, ще се проведе още един курс от 2 вливки на стволови клетки са стойност 16 000 щатски долара.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SIANA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SIANA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)