Дари надежда на Сияна

Начало на кампанията: 30.11.2017

Сияна се ражда преждевременно поради вродено запушване на дванадесетопръстника – дуоденална атрезия. На третия ден е оперирана, след това състоянието й се проследява в неонатологията на СБАЛДБ София.

Дари надежда на Сияна
20 950 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SIANA

За кампанията

На осем месеца Сияна отключва епилепсия и развива детска церебрална парализа. Оттогава провежда рехабилитация.

През тази година родителите й стигат до информация за лечението със стволови клетки и се свързват с Лив хоспитал, Турция, откъдето им дават надежда, че състоянието на детето значително ще се подобри след инжектиране на стволови клетки. Стойността на 4 курса е 32 000 щатски долара.

Становище на д-р Горанова – невролог: „Предвид диагнозата и липсата в литературата на убедителни данни за влошаване на състоянието след проведени терапии със стволови клетки, намирам провеждането на такава за уместна при нея.“

letter На 28.05.18 г. е направена четвъртата, последна от този курс, трансплантация на стволови клетки на Сияна. Резултатите са добри: намаляла е спастичността на мускулатурата, детето е по-подвижно, все по-дълго и стабилно стои право, говорът също се подобрява.

Развитие

На 02.07.2018 г. Сияна започна рехабилитация в Консултативно-рехабилитационния център „РИБЕМ“ в гр.Истанбул, Турция, където двуседмична терапия е на стойност 2400 евро. След 3 месеца, в зависимост от напредъка, ще се проведе още един курс от 2 вливки на стволови клетки са стойност 16 000 щатски долара.


Към декември 2019 год. Сияна продължава терапията си в център „Праксис” Гърция, тъй като процедурите там са на по-ниски цени от тези в Турция.

За Сияна е изготвена индивидуална програма, включваща за 1 седмица 10 сеанса физиотерапия, 3 сеанса ерготерапия, 2 сеанса с логопед, 2 сеанса хипотерапия и 1 сеанс със специален педагог. Цената да двуседмична терапия е 1080 евро. За една година са необходими 12 960 евро.

В дарителската сметка на Сияна има 19 000 лв. Необходими са още 7 000 лв. за обезпечаване на терапията до октомври 2020 год.


През 2021 год. лечението на Сияна в терапевтичен център „Праксис” в Гърция продължава.  В центъра е изготвена индивидуална програма за Сиянка, която включва за една седмица 10 сеанса физиотерапия, 3 сеанса ерготерапия, 2 сеанса логопед. Освен това се провеждат на седмица и два сеанса хипотерапия, както и един сеанс със специален педагог. Цената на всеки сеанс е 30 евро. Цената за едноседмична терапия е 540 евро. Престоят на детето в терапевтичния център е двуседмичен всеки месец и струва 1080 евро.

За годината, заедно с разходите за престой и транспорт, са необходими около 25 000 лв. В дарителската сметка на Сияна има 29 450 лв., т.е., за тази година средствата са набрани.

Кампанията продължава за набиране на 20 500 лв. за терапия през 2022 год.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!