Помощ за Мартина!

Начало на кампанията: 27.11.2017

На 7 септември 2017 г. малката Мартина Танева от Банско поглъща желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест. След реанимация в спешния център в Разлог, дишането и сърдечната дейност са възстановени и детето е транспортирано по спешност в Пирогов в кома. Направеният ядрено-магнитен резонанс показва наличие на данни за хипоксична енцефалопатия.

Помощ за Мартина!
Кампанията се нуждае от 70 000 лв. месечно
Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MARTINA

Историята на Мартина

Един месец по-късно детето постъпва в болница Аджъбадем, Турция, където се регистрира хидроцефалия, налагаща неврохирургична операция за поставяне на вентрикулоперитонеален шънт. Назначена е и физиотерапия.

Лекарите дават надежда за значително възстановяване на Мартина, но е необходима специализирана интензивна рехабилитация. На 29 ноември детето ще бъде хоспитализирано в клиника Левинщайн, Израел. Стойността на едномесечно лечение е 70 000 лв. Средствата за първия месец вече са набрани.

Изпратените смс-и към 19 декември 2017 ще осигурят рехалибитацията на Мартина в Израел за втория месец. Кампанията продължава да набира за следващите курсове на лечение – по 70 000 лв. на месец

През 2019 год. Мартина ще бъде лекувана в детска рехабилитационна клиника в Германия. Детето вече е започнало терапия там и резултатите са много позитивни. Цената на един ден престой и лечение е 1800 евро. За един месец – 54 000 евро.

letter През март 2018 год. Мартина се завърна в България. От средата на годината с детето работят специалистите от рехабилитационна клиника Мюнхен. Необходимите средства са около 100 000 лв. Има и оферта за лечение със стволови клетки в клиника Нейровита, Москва на стойност 100 000 евро.

Развитие

Към октомври 2019 год. малката Мартина продължава лечението си в Германия. Резултатите са много добри!

Предстои поставяне на баклофенова помпа, с която да се облекчи спастиката и болката. Стойността на помпата е 40 000 евро.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!