Заедно за Гошко!

Начало на кампанията: 27.10.2017

На 45-дневна възраст Георги се разболява от гноен менингоенцефалит, от който развива детска церебрална парализа. Лечението продължава 4 месеца в различни болници. Веднага след това започва рехабилитация, която продължава и до днес.

Заедно за Гошко!
12 860 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS GOGO

За кампанията

От 5 години Георги е под наблюдението на ортопедите в клиника Ашау, Германия. Там са произведени и ортезите на детето, които се заплащат от фонда за лечение на деца. Според немските специалисти момчето има шансове за прохождане, но е необходима интензивна рехабилитация, особено в периода на пубертета.

През юли и ноември 2016 год. родителите му успяват да съберат средства за 2 курса двуседмична рехабилитация в Медицински център „Адели”, Словакия. Тогава Георги за първи път застава изправен без ортези и без да се държи за нещо.

Проведеният през февруари 2017 контролен преглед в Ашау потвърждава напредъка – планирата за месец май операция на коленни стави е отложена за неопределен срок, тъй като лекарите с изненада установяват, че детето е с подобрение на моторните функции и мускулния тонус, с увеличен обем активни и пасивни движения, по-добро равновесие и по-ритмично дишане.

Българска медицинска комисия също констатира напредъка и дава заключение, което да послужи пред фонда за лечение на деца, за продължаване на терапията в Словакия. Въпреки това, по подаденото в края на август заявление за финансиране в ЦФЛД, все още няма решение, а Георги има дата за следващ курс терапия от 20.11.2017 год. Стойността на курса е 6 300 евро без транспортни разходи.

 

letter Към декември 2018 год. Георги вече премина през 2 операции в Германия и в момента се възстановява. Веднага след сваляне на гипса е планиран нов курс усилена рехабилитация, който да затвърди ефекта от операциите и да доведе до самостоятелен стоеж, а след това и до самостоятелни крачки.

Развитие

През 2019 год. са планирани нови две посещения в центъра за биокорекция в Израел. Необходимата сума за терапии, път и хотел е 30 000 евро.

През октомври 2019 год. Гого премина 14-дневен курс рехабилитация в център „Адели” на стойност 5 500 евро.

Ново!
През юли 2021 год., след дълго прекъсване, породено от коронавирусната епидемия, Георги ще постъпи в център „Адели” за 3-седмична рехабилитация. През есента ще трябва да му бъде направена и операция в Германия за отстраняване на импланти. След нея ще се нуждае отново от интензивна рехабилитация в „Адели”.

Към 03.06.2021 год. в дарителската му сметка има 800 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!