17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS GOGO – Георги Балински, 14 г.

Кампанията е стартирала на: 27.10.2017
DMS GOGO – Георги Балински, 14 г.
 • Необходима сума: 17 300 евро
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 741 лв.
 • Събрани през ОББ: 2757 лв.
 • Изпратени SMS: 5927 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 279 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 13 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 12 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS GOGO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS GOGO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Георги Балински е на 14 год., от София. На 45-дневна възраст Георги се разболява от гноен менингоенцефалит, от който развива детска церебрална парализа. Лечението продължава 4 месеца в различни болници. Веднага след това започва рехабилитация, която продължава и до днес.

От 5 години Георги е под наблюдението на ортопедите в клиника Ашау, Германия. Там са произведени и ортезите на детето, които се заплащат от фонда за лечение на деца. Според немските специалисти момчето има шансове за прохождане, но е необходима интензивна рехабилитация, особено в периода на пубертета.

През юли и ноември 2016 год. родителите му успяват да съберат средства за 2 курса двуседмична рехабилитация в Медицински център „Адели”, Словакия. Тогава Георги за първи път застава изправен без ортези и без да се държи за нещо.

Проведеният през февруари тази година контролен преглед в Ашау потвърждава напредъка – планирата за месец май операция на коленни стави е отложена за неопределен срок, тъй като лекарите с изненада установяват, че детето е с подобрение на моторните функции и мускулния тонус, с увеличен обем активни и пасивни движения, по-добро равновесие и по-ритмично дишане.

Българска медицинска комисия също констатира напредъка и дава заключение, което да послужи пред фонда за лечение на деца, за продължаване на терапията в Словакия. Въпреки това, по подаденото в края на август заявление за финансиране в ЦФЛД, все още няма решение, а Георги има дата за следващ курс терапия от 20.11.2017 год. Стойността на курса е 6 300 евро без транспортни разходи.

Развитие на кампанията

Към декември 2018 год. Георги вече премина през 2 операции в Германия и в момента се възстановява. Веднага след сваляне на гипса е планиран нов курс усилена рехабилитация, който да затвърди ефекта от операциите и да доведе до самостоятелен стоеж, а след това и до самостоятелни крачки.

През 2019 год. са планирани нови две посещения в центъра за биокорекция в Израел. Необходимата сума за терапии, път и хотел е 30 000 евро. Към 03.06.2019 год. в дарителската сметка на Георги има 2 100 лв. Необходими са още 57 900 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS GOGO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS GOGO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)