17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS GOGO – Георги Балински, 14 г.

Кампанията е стартирала на: 27.10.2017
DMS GOGO – Георги Балински, 14 г.
 • Необходима сума: 17 300 евро
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 720 лв.
 • Събрани през ОББ: 2615 лв.
 • Изпратени SMS: 2633 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 114 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 4 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 8 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS GOGO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS GOGO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Георги Балински е на 14 год., от София. На 45-дневна възраст Георги се разболява от гноен менингоенцефалит, от който развива детска церебрална парализа. Лечението продължава 4 месеца в различни болници. Веднага след това започва рехабилитация, която продължава и до днес.

От 5 години Георги е под наблюдението на ортопедите в клиника Ашау, Германия. Там са произведени и ортезите на детето, които се заплащат от фонда за лечение на деца. Според немските специалисти момчето има шансове за прохождане, но е необходима интензивна рехабилитация, особено в периода на пубертета.

През юли и ноември 2016 год. родителите му успяват да съберат средства за 2 курса двуседмична рехабилитация в Медицински център „Адели”, Словакия. Тогава Георги за първи път застава изправен без ортези и без да се държи за нещо.

Проведеният през февруари тази година контролен преглед в Ашау потвърждава напредъка – планирата за месец май операция на коленни стави е отложена за неопределен срок, тъй като лекарите с изненада установяват, че детето е с подобрение на моторните функции и мускулния тонус, с увеличен обем активни и пасивни движения, по-добро равновесие и по-ритмично дишане.

Българска медицинска комисия също констатира напредъка и дава заключение, което да послужи пред фонда за лечение на деца, за продължаване на терапията в Словакия. Въпреки това, по подаденото в края на август заявление за финансиране в ЦФЛД, все още няма решение, а Георги има дата за следващ курс терапия от 20.11.2017 год. Стойността на курса е 6 300 евро без транспортни разходи.

Развитие на кампанията

За 2017 г. курсът беше проведен успешно, предстои следващ през 2018 г. През 2018 год. Георги трябва да премине през операция на лявата ръка в Германия. Надяваме се, че фондът за лечение на деца ще заплати лечението. След операцията Георги ще премине през дълъг курс рехабилитация в Адели център Словакия на стойност около 11 000 евро.

Към 04.05.2018 год. в дарителската сметка на Георги има 3 950 лв. Необходими са още 18 000 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS GOGO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS GOGO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)