17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS MIRA – Мирела Петрова, 12 г.

Кампанията е стартирала на: 27.10.2017
DMS MIRA – Мирела Петрова, 12 г.
 • Необходима сума: 30 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 640 лв.
 • Събрани през ОББ: 1381 лв.
 • Изпратени SMS: 2009 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 4 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 4 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MIRA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MIRA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Мирела Петрова е на 12 год., от София. Страда от детска церебрална парализа с S-образна сколиоза. От 2014 год. сколиозата прогресира и родителите се насочват към доц. Яблански в болница Токуда за наблюдение и консултация. В края на 2016 год. става ясно, че до няколко месеца ще се наложи операция за изправяне на гръбначния стълб, тъй като изкривяването започва да притиска вътрешните органи.

Родителите са посъветвани да подадат заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на съпътстващите операцията импланти на стойност до 30 000 лв. Общественият съвет одобрява заявлението и фондът издава заповед за заплащане на медицинските изделия в Токуда. През октомври тази година се установява, че изкривяването вече е над 90 градуса и започва подготовка за операция.

Родителите се свързват с фонда, за да се уверят, че одобрената сума ще бъде преведена на болницата и получават шокиращата новина, че фондът няма да плати, тъй като болница Токуда не е направила обществена поръчка за медицински изделия. По закон частните болници нямат такова задължение, но направените през 2016 год. промени в правилника на ЦФЛД го задължават да заплаща импланти само на болници, провели обществени поръчки по Закона за обществените поръчки. По тази причина от фонда насочват родителите към други болници, но родителите държат операцията да бъде извършена от екипа, който проследява детето от 3 години и в болница, която разполага с апаратура за невро-мускулен мониторинг.

Тъй като операцията вече е наложителна и спешна, родителите започват кампания за набиране на 30 000 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца. 

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MIRA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MIRA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)