DMS DARAHELP – Помогнете на онкоболни пациенти да запазят косата си при лечение!
DMS DARAHELP

DMS DARAHELP – Помогнете на онкоболни пациенти да запазят косата си при лечение!

Кампанията спира поради ниска активност. Резултатите от началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 40 лв.
  • Събрани през ОББ: 20 лв.
  • Изпратени SMS: 197 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 6 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

 

За кампанията

В България вече ще бъде достъпна апаратура, която позволява по време на химиотерапия, скалпът на пациента да се охлажда и предпазва корените на косата. Така косата се запазва непокътната и това намалява не само стреса от лечението на тези пациенти, но и увеличава в пъти позитивната им нагласа, доказват проучвания.

Ефектът е особено силен при жени пациенти, защото разбирате, личното достойнство и външния вид при тях са особено накърнени. В цифри, говорим за близо 1 000 пациенти годишно, което е над 25% от всички новозаболели жени с рак на гърдата.

Целта

Сдружение “Дара хелп” се е заело с инициативата и благотворителното набиране на средства в размер на 160 000 лв. за закупуване на 4 апарата за България, които могат да обслужват средно по 6 пациенти на ден. Дарителската кампания си е поставила за цел в срок от 4 месеца, да събере нужните средства за инвестиция в иновацията.

Технологията “The Paxman Scalp Cooling System” се прилага успешно от години в други страни. Предимно стойността на апаритете, един апарат е на стойност 40 000 лв., до момента е била предпоставка, те да не навлязат в българските онкологични клиники.

https://www.youtube.com/watch?v=2cWS9DWdEAg#action=share

Сподели

Заедно събрахме 269 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
197 6 0 20 лв. 40 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията