Гражданска система за уведомяване при бедствия
DMS SBS

Гражданска система за уведомяване при бедствия

Кампанията е подновена с друга кодова дума – DMS SPASITEL.

Сподели

Заедно събрахме 1 396 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 444 лв. 952 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Сдружение „Съюз на българските спасители” (СБС) е създадено да набира доброволци и спасители, да създава доброволческа мрежа в цяла България, да защитава правата на спасителите и да помага на хората, изпаднали в беда, при бедствия, аварии, катастрофи, извънредни и кризисни ситуации да опазва обществения ред и околната среда.

Сдружението СБС е първата подобна организация на територията на Република България и се стреми да създава иновации в сферата на спасителната дейност.

Бедствията, които ни сполетяват последните години не са никак малки по размер, нанесени щети и взети жертви. Те няма да изчезнат, няма да спрат да нанасят материални щети и да отнемат човешки животи. Катастрофите по нашите пътища отнемат огромен брой човешки животи.

По статистика за 2016 година в Европейския съюз, ние сме на челна позиция с близо 100 загинали на 1 мил. население.

Факт е, че колкото по – рано се отзове човек, който може да окаже адекватна долекарска помощ, толкова по-голям е шанса пострадалите да оцелеят (паднал език (глътнат език), епилептичен припадък, слънчев удар, топлинен удар, фрактури (счупвания), кръвоизливи и др.)

letter Смятаме, че има начин как могат да бъдат спасени много повече човешки животи!