Гражданска система за уведомяване при бедствия

Сдружение „Съюз на българските спасители” (СБС) е създадено да набира доброволци и спасители, да създава доброволческа мрежа в цяла България.

Гражданска система за уведомяване при бедствия
2 189 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS SBS

За кампанията

Сдружение „Съюз на българските спасители” (СБС) е създадено да набира доброволци и спасители, да създава доброволческа мрежа в цяла България, да защитава правата на спасителите и да помага на хората, изпаднали в беда, при бедствия, аварии, катастрофи, извънредни и кризисни ситуации да опазва обществения ред и околната среда.

Сдружението СБС е първата подобна организация на територията на Република България и се стреми да създава иновации в сферата на спасителната дейност.

Бедствията, които ни сполетяват последните години не са никак малки по размер, нанесени щети и взети жертви. Те няма да изчезнат, няма да спрат да нанасят материални щети и да отнемат човешки животи. Катастрофите по нашите пътища отнемат огромен брой човешки животи.

По статистика за 2016 година в Европейския съюз, ние сме на челна позиция с близо 100 загинали на 1 мил. население.

Факт е, че колкото по – рано се отзове човек, който може да окаже адекватна долекарска помощ, толкова по-голям е шанса пострадалите да оцелеят (паднал език (глътнат език), епилептичен припадък, слънчев удар, топлинен удар, фрактури (счупвания), кръвоизливи и др.)

letter Смятаме, че има начин как могат да бъдат спасени много повече човешки животи!

Защо го правим?

Системата, която ще създадем, ще помага на пострадалите или на тези, които не знаят какво да правят при подобна ситуация, да сигнализират и да се притече на помощ обучен гражданин, който може да се намира на другата улица и да окаже помощ, докато пристигнат медицинските екипи.

 • При възникване на горски или полски пожари ще могат да бъдат локализирани по-бързо, ако подадената информация бъде по-точна и навременна.
 • При приближаващи опасности от наводнения (спукани стени на водоеми, язовири и други водни басейни) – да се предупреждава своевременно населението, намиращо се по течението на водите.
 • При свлачища, паднали скали или дървета, които са затворили пътни участъци – ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне за да бъде обезопасен района.

Създаването на подобна система ще струва 15 000 лева. Това включва изработка, техническа поддръжка, използване на сървър, домейн, хостинг и всички съпъстващи разходи. Разчитаме изцяло на дарителска подкрепа!

Група facebook: www.facebook.com/groups/130330230377223
Google: www.plus.google.com/u/0/communities/114559587985112882349
Vbox7: www.vbox7.com/groups/sbs

zemetreseni1  katastrofa3navodnenie3 pojar1

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!