17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS SBS – Гражданска система за уведомяване при бедствия, аварии, катастрофи и извънредни ситуации

Кампанията е стартирала на: 21.09.2017
DMS SBS – Гражданска система за уведомяване при бедствия, аварии, катастрофи и извънредни ситуации
 • Необходима сума: 15 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 588 лв.
 • Събрани през ОББ: 50 лв.
 • Изпратени SMS: 268 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 74 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 3 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SBS Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SBS на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

Сдружение „Съюз на българските спасители” (СБС) е създадено да набира доброволци и спасители, да създава доброволческа мрежа в цяла България, да защитава правата на спасителите и да помага на хората, изпаднали в беда, при бедствия, аварии, катастрофи, извънредни и кризисни ситуации да опазва обществения ред и околната среда.

Сдружението СБС е първата подобна организация на територията на Република България и се стреми да създава иновации в сферата на спасителната дейност.

За кампанията

Бедствията, които ни сполетяват последните години не са никак малки по размер, нанесени щети и взети жертви. Те няма да изчезнат, няма да спрат да нанасят материални щети и да отнемат човешки животи. Катастрофите по нашите пътища отнемат огромен брой човешки животи.

По статистика за 2016 година в Европейския съюз, ние сме на челна позиция с близо 100 загинали на 1 мил. население. Факт е, че колкото по – рано се отзове човек, който може да окаже адекватна долекарска помощ, толкова по-голям е шанса пострадалите да оцелеят (паднал език (глътнат език), епилептичен припадък, слънчев удар, топлинен удар, фрактури (счупвания), кръвоизливи и др.)

Защо го правим?

Смятаме, че има начин как могат да бъдат спасени много повече човешки животи! Системата, която ще създадем, ще помага на пострадалите или на тези, които не знаят какво да правят при подобна ситуация, да сигнализират и да се притече на помощ обучен гражданин, който може да се намира на другата улица и да окаже помощ, докато пристигнат медицинските екипи.

- При възникване на горски или полски пожари ще могат да бъдат локализирани по-бързо, ако подадената информация бъде по-точна и навременна.
- При приближаващи опасности от наводнения (спукани стени на водоеми, язовири и други водни басейни) – да се предупреждава своевременно населението, намиращо се по течението на водите.
- При свлачища, паднали скали или дървета, които са затворили пътни участъци – ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне за да бъде обезопасен района.

Създаването на подобна система ще струва 15 000 лева. Това включва изработка, техническа поддръжка, използване на сървър, домейн, хостинг и всички съпъстващи разходи. Разчитаме изцяло на дарителска подкрепа!

Група facebook: www.facebook.com/groups/130330230377223
Google: www.plus.google.com/u/0/communities/114559587985112882349
Vbox7: www.vbox7.com/groups/sbs

zemetreseni1  katastrofa3navodnenie3 pojar1


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.spasitelbg.com

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SBS Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SBS на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)