17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS ENIS – Енис Казаков, 4 г.

Кампанията е стартирала на: 19.09.2017
DMS ENIS – Енис Казаков, 4 г.
 • Необходима сума: 34 000 USD
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 741 лв.
 • Събрани през ОББ: 1637 лв.
 • Изпратени SMS: 13143 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 282 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 10 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 17 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ENIS Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ENIS на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Енис Казаков, от Русе, е роден доносен след нормално протекла бременност. На 19-ия ден след раждането започва да прави епилептични гърчове. Проведени са изследвания за херпес енцефалит, метаболитен скрининг, генетично заболяване, но резултатите са отрицателни. МРТ на главен мозък обаче показва мултикистична енцефаломалация.

Детето е хоспитализирано многократно, прилага му се антиконвулсивно лечение и рехабилитация, но гърчовете продължават ежедневно. В резултат, Енис изостава в нервно-психическото си развитие и има повишен спастицитет на крайниците. Това принуждава родителите му да потърсят лечение чрез стволови клетки в Турция.

Офертата на „Лив хоспитал” Истанбул за 4 курса вливане на стволови клетки е на стойност 34 000 щатски долара. Родителите не могат да си позволят лечението и започват дарителска кампания за набиране на сумата.

Към 31.08.2018 год. на Енис са приложени 3 от общо 4 вливки на стволови клетки. Кампанията продължава за набиране на 9 000 щатски долара за последната от този курс вливка. В дарителската сметка на детето има 3000 лв. Необходими са още 12 000 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ENIS Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS ENIS на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)