17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS DANI – Даниел Иванов

Кампанията е стартирала на: 01.09.2017
DMS DANI – Даниел Иванов
 • Необходима сума: 32 000 USD
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 1094 лв.
 • Събрани през ОББ: 6120 лв.
 • Изпратени SMS: 3869 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 353 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 10 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 18 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Даниел Иванов от гр. Хасково е на 12 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той е едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключва тежкото заболяване и задълбочава трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“. От 2013 г. на ДАНИ се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с  прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017 г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние. Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз в болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, където се провежда терапия със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани. Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

Развитие

На 14 декември 2017 г. Дани приключи първата част от терапията с 4 дози лечение с мезенхимни стволови клетки. Освен видимите физически подобрения в последния месец, на които семейството му се радва, той беше изписан от болницата с обнадеждаващи новини. Заключението на лекарите „… В резултат на приложеното лечение състоянието на пациента се е подобрило като стойностите на ALT, AST, CK и CK-MB са се понижили средно с по 40%“. От терапията със стволови клетки и непрекъснатите рехабилитации са започнали да се възстановяват отделни мускули. Беше закупено и помощното средство лифтер, който му позволи да се придвижва сам на малки разстояния и му осигури правилна позиция в изправено положение.

Кампанията продължава  за набиране на 32 000 USD за 2018 год.

Планираната вливка през месец май 2018 год. е отложена, тъй като Дани претърпява инцидент и си чупи крака. 40 дни по-късно става ясно, че кракът е зараснал неправилно и се налага операция. След нея, ако възстановяването върви гладко, вливките в турската болница ще бъдат подновени, но цената е повишена и за 4 вливки вече са необходими около 38 000 щатски долара. Към юли 2018 год. е предплатена авансово първата от серията вливки. В дарителската сметка на Дани има 12 300 лв. Необходими са още около 52 000 лв. за приключване на втория цикъл терапия със стволови клетки.

Към 6.12. са необходими още 8000 щатски долара за последната от 4-те вливки за 2018 година.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)