17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS DANI – Даниел Иванов

Кампанията е стартирала на: 01.09.2017 и е приключила на: 03.10.2019

Кампанията на Дани е временно преустановена, в момента не се провежда рехабилитация. Очаква се нов план за лечение от болницата, като тогава кампанията ще бъде подновена.

От началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 1099 лв.
  • Събрани през ОББ: 6180 лв.
  • Изпратени SMS: 4116 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 545 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 18 броя

 

За кампанията

Даниел Иванов от гр. Хасково е на 12 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той е едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключва тежкото заболяване и задълбочава трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“. От 2013 г. на ДАНИ се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с  прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017 г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние. Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз в болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, където се провежда терапия със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани. Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

Развитие

На 14 декември 2017 г. Дани приключи първата част от терапията с 4 дози лечение с мезенхимни стволови клетки. Освен видимите физически подобрения в последния месец, на които семейството му се радва, той беше изписан от болницата с обнадеждаващи новини. Заключението на лекарите „… В резултат на приложеното лечение състоянието на пациента се е подобрило като стойностите на ALT, AST, CK и CK-MB са се понижили средно с по 40%“. От терапията със стволови клетки и непрекъснатите рехабилитации са започнали да се възстановяват отделни мускули. Беше закупено и помощното средство лифтер, който му позволи да се придвижва сам на малки разстояния и му осигури правилна позиция в изправено положение.

Кампанията продължава  за набиране на 32 000 USD за 2018 год.

Планираната вливка през месец май 2018 год. е отложена, тъй като Дани претърпява инцидент и си чупи крака. 40 дни по-късно става ясно, че кракът е зараснал неправилно и се налага операция. След нея, ако възстановяването върви гладко, вливките в турската болница ще бъдат подновени, но цената е повишена и за 4 вливки вече са необходими около 38 000 щатски долара. Към юли 2018 год. е предплатена авансово първата от серията вливки. В дарителската сметка на Дани има 12 300 лв. Необходими са още около 52 000 лв. за приключване на втория цикъл терапия със стволови клетки.

На 04.02.2019 год. на Дани е направена последната от този цикъл вливки на стволови клетки. Следващите 6 месеца детето ще почива и след това ще започне нов курс от 4 вливки на стойност 32 000 щатски долара.