Заедно за Дани
DMS DANI

Заедно за Дани

Кампанията на Дани е временно преустановена, в момента не се провежда рехабилитация. Очаква се нов план за лечение от болницата, като тогава кампанията ще бъде подновена.

Сподели

Заедно събрахме 7 279 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 6180 лв. 1099 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“.

От 2013 г. на ДАНИ се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с  прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017 г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково.

Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние. Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз в болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, където се провежда терапия със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани.

Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

letter Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.