17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS DANI – Даниел Иванов

Кампанията е стартирала на: 01.09.2017
DMS DANI – Даниел Иванов
 • Необходима сума: 24 000 USD
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 864 лв.
 • Събрани през ОББ: 3195 лв.
 • Изпратени SMS: 2834 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 33 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 16 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Даниел Димитров Иванов (Дани) от гр. Хасково е на 11 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той беше едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключи тежкото заболяване и задълбочи трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“. От 2013 г. на ДАНИ се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с  прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние. Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През м. май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз. Заедно със своя екип в реномираната болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, проф. Карайоз използва иновативни методи за лечение със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани  – Мускулна дистрофия тип Дюшен. Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

През м.август 2017 г. Център Фонда за лечение на деца отказа финансиране за спасяващото лечение. Дани има малка сестричка и майката отглежда двете си деца сама. За тежкото ежедневно обслужване на Дани  помага възрастния му дядо до колкото му е възможно. През годините с финансови помощи от близки роднини и приятели майката е успявала да набавя средства за постоянните рехабилитации, логистика и обслужване на болното си дете.

Тъй като болестта бързо напредва, първата манипулация по лечението в Турция е насрочена за м. септември 2017 и майката ще използва средства, събрани до момента от съграждани с добри сърца чрез благотворителни кампании в гр.Хасково. За съжаление, за семейството и близките е непосилно набавянето на още 24 000 USD за останалите три манипулации необходими до края на годината за първия курс на лечение.

Развитие

През септември, октомври и ноември на Дани бяха приложени 3 курса стволови клетки в Лив хоспитал. През декември предстои последният за 2017 год., за който са необходими 13 500 лв.

Дани се чувства добре и между вливките провежда ежедневна рехабилитация вкъщи и в дом „Марина” Хасково. За да е пълноценна рехабилитацията, Дани се нуждае от помощно средство (лифтер), което да му помага в изправянето. Стойността на уреда е 4 000 лв.

Кампанията продължава за набиране на 17 500 лв. до края на 2017 год.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)