17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS DANI – Даниел Иванов

Кампанията е стартирала на: 01.09.2017
DMS DANI – Даниел Иванов
 • Необходима сума: 32 000 USD
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 994 лв.
 • Събрани през ОББ: 4265 лв.
 • Изпратени SMS: 3689 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 311 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 7 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 18 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Даниел Иванов от гр. Хасково е на 12 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той е едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключва тежкото заболяване и задълбочава трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“. От 2013 г. на ДАНИ се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с  прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017 г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние. Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз в болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, където се провежда терапия със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани. Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

Развитие

На 14 декември 2017 г. Дани приключи първата част от терапията с 4 дози лечение с мезенхимни стволови клетки. Освен видимите физически подобрения в последния месец, на които семейството му се радва, той беше изписан от болницата с обнадеждаващи новини. Заключението на лекарите „… В резултат на приложеното лечение състоянието на пациента се е подобрило като стойностите на ALT, AST, CK и CK-MB са се понижили средно с по 40%“. От терапията със стволови клетки и непрекъснатите рехабилитации са започнали да се възстановяват отделни мускули. Беше закупено и помощното средство лифтер, който му позволи да се придвижва сам на малки разстояния и му осигури правилна позиция в изправено положение.

Кампанията продължава  за набиране на 32 000 USD за 2018 год.

Планираната вливка през месец май 2018 год. е отложена, тъй като Дани претърпява инцидент и си чупи крака. 40 дни по-късно става ясно, че кракът е зараснал неправилно и се налага операция. След нея, ако възстановяването върви гладко, вливките в турската болница ще бъдат подновени, но цената е повишена и за 4 вливки вече са необходими около 38 000 щатски долара. Към юли 2018 год. е предплатена авансово първата от серията вливки. В дарителската сметка на Дани има 12 300 лв. Необходими са още около 52 000 лв. за приключване на втория цикъл терапия със стволови клетки.

Към 12.09.2018 год. в дарителската сметка на Дани има 15 600 лв. Необходими са още около 15 000 USD за две вливания през ноември и декември.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)