17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS DANI – Даниел Иванов

Кампанията е стартирала на: 01.09.2017
DMS DANI – Даниел Иванов
 • Необходима сума: 32 000 USD
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 974 лв.
 • Събрани през ОББ: 4255 лв.
 • Изпратени SMS: 3434 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 229 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 4 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 19 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Даниел Димитров Иванов (Дани) от гр. Хасково е на 11 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той беше едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключи тежкото заболяване и задълбочи трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“. От 2013 г. на ДАНИ се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с  прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние. Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През м. май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз. Заедно със своя екип в реномираната болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, проф. Карайоз използва иновативни методи за лечение със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани  – Мускулна дистрофия тип Дюшен. Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

През м.август 2017 г. Център Фонда за лечение на деца отказа финансиране за спасяващото лечение. Дани има малка сестричка и майката отглежда двете си деца сама. За тежкото ежедневно обслужване на Дани  помага възрастния му дядо до колкото му е възможно. През годините с финансови помощи от близки роднини и приятели майката е успявала да набавя средства за постоянните рехабилитации, логистика и обслужване на болното си дете.

Тъй като болестта бързо напредва, първата манипулация по лечението в Турция е насрочена за м. септември 2017 и майката ще използва средства, събрани до момента от съграждани с добри сърца чрез благотворителни кампании в гр.Хасково. За съжаление, за семейството и близките е непосилно набавянето на още 24 000 USD за останалите три манипулации необходими до края на годината за първия курс на лечение.

Развитие

На 14 декември 2017 Дани приключи първата част от терапията с 4 дози лечение с мезенхимни стволови клетки. Освен видимите физически подобрения в последния месец, на които семейството му се радва, той беше изписан от болницата с обнадеждаващи новини. Заключението на лекарите „… В резултат на приложеното лечение състоянието на пациента се е подобрило като стойностите на ALT, AST, CK и CK-MB са се понижили средно с по 40%“.

От терапията със стволови клетки и непрекъснатите рехабилитации са започнали да се възстановяват отделни мускули. Предстои да бъде закупен вертикализатор, който да му позволи да се придвижва сам на малки разстояния и да му осигури правилна позиция в изправено положение.

Кампанията продължава  за набиране на 32 000 USD до 31.08.2018 г.,  необходими закупуването на помощни средстава – вертикализатор и нова терапия включваща 4 дози лечение с мезенхимни стволови клетки в болница „Лив Хоспитал“- Истанбул.

В началото на 2018 год. необходимото за раздвижване на Дани помощно средство лифтер беше закупено със средства от дарителската сметка и с финансова помощ от Фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността”. Кампанията продължава за набиране на средства за следващ цикъл на лечение със стволови клетки в Турция.

В края на месец май 2018 год. на Дани ще бъде приложена първата от четирите вливки със стволови клетки за годината. Средствата за нея вече са преведени на клиниката. Кампанията продължава за набиране на 24 000 щатски долара за останалите три вливки. Към 14.05. в дарителската сметка на Даниел има 17 600 лв. Необходими са още около 22 400 лв.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

 

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DANI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DANI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)