17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS DIKOILIEV – Изграждане на паметник на маестро Дико Илиев в град София

Кампанията е стартирала на: 05.07.2017
DMS DIKOILIEV – Изграждане на паметник на маестро Дико Илиев в град София
 • Необходима сума: 40 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 5 лв.
 • Изпратени SMS: 43 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DIKOILIEV Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DIKOILIEV на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние?

Национална фондация „Дико Илиев“ е създадена през 2009 г. и работи за популяризиране личността и творчеството на композитора на най-българското хоро – „Дунавското“, маестро Дико Илиев.

За българската музика Дико Илиев е това, което е Иван Вазов за литературата – патриарх. Хорáта му са новост, принос в световната музика. Дунавското му хоро се изпълнява още от 60-те години на XX век срещу всяка Нова година след словото на държавния глава и националния химн. 

Сред нашите инициативи и предложения са:
- изграждане съвместно със Столичен общински съвет на паметник на маестро Дико Илиев в Борисовата градина в София;
- учредяване на 20 стипендии за ученици и студенти от музикалните училища и университети;
- финансово подпомагане на болни и нуждаещи се музикални дейци и др.

Мисията

Със съдействието на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и решение на Столичния общински съвет в Борисовата градина в София е отредено място за паметник на маестро Дико Илиев.

Документите за паметника вече са налични, но няма осигурени средства. Изпратени са десетки обосновани писма с апел за подкрепа, придружени с ксерокопия на всички документи за паметника – 15 броя до най-важните държавни институции – Президентство, Народно събрание, Министерския съвет и конкретно до Министерствата на отбраната и културата, до областни управители от Видин до Велико Търново и Софийска област, до всички общини от споменатите области и още десетина други, както и до собственици на големи фирми .

Целта

Набиране на средства за построяване на паметника на маестро Дико Илиев. Необходимо ни е съдействието на всички родолюбиви българи!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца. 

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.maestrodikoiliev.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DIKOILIEV Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DIKOILIEV на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)