Най-добрата новина на света

Най-добрата новина на света

Сподели

stories9
Едно от най-хубавите съобщения, които можете да прочетете в платформата DMS, е: “Средствата са набрани. Кампанията спира.“

С истинско удоволствие написахме това съобщение в профила на кампанията за Емо – четиригодишен сладур от Варна с най-лъчезарната усмивка, която можете да си представите.

Само няколко месеца по-рано, през лятото на 2016 г., родителите му чуват страшната диагноза „Сарком на Юинг“ – тежка болест, която изисква навременно и комплексно медицинско решение. И така те решават да търсят лечение в чужбина, като получават предложение за лечението на Емо в университетската болница в Хайделберг.

Веднага кандидатстват във Фонда за лечение на деца, където са одобрени и заминават за Германия. Там започват да чакат да пристигне финансирането от Фонда, за да могат да платят разходите по предстоящото лечение, включващо химио- и лъчетерапия, операции и евентуално трансплантация на костен мозък.

Парите обаче така и не идват – вместо тях пристигат административни спънки. Въпреки първоначалното одобрение, родителите получават съобщение, че отново ще бъде разгледана молбата им. Имат  второ одобрение, след което следва ново съобщение, че пак ще бъде преразгледан случаят им. Така след  две одобрения получават отказ.

Налага им се да се върнат в България, за да потърсят друга чуждестранна клиника, която да се съгласи да лекува Емо без да има цялата сума за лечението предварително. Успоредно с това стартира и кампанията DMS EMO

Така стигат до турския Анадолу медикъл център, който се съгласява да поеме грижата за Емо и семейството му заминава веднага. Междувременно кампанията успява за 4 месеца да набере необходимата сума за лечението – близо 387 000 лв.

Днес Емо е опериран и лечението му продължава в Турция.