Емо, който използва ръцете си

Емо, който използва ръцете си

Сподели

stories7.1 new

Неделя, 24 август 2008 г, е на пръв поглед съвсем обикновен ден на морския бряг – един от онези дни, в които отиващото си вече лято сякаш зарежда хората с някаква особена енергия и всички изглеждат по-щастливи от обикновено. Всички, освен Емо.

Той е на 22 години и е изключително талантлив скулптор – учи в Университета по приложни изкуства във Виена и всички му предричат светло бъдеще.

Ето защо неделя, 24 август 2008 г., е всичко друго, но не и обикновен летен ден за Емо. В този ден след скок в морето той чупи 5 шиен прешлен и остава парализиран.

Добрата новина е, че не всичко е загубено – оказва се, че има големи шансове Емо да се възстанови, но… не и в България. И му трябват около  500 000 лева за лечение и рехабилитация в Швейцария. Което означава, че на практика му трябва чудо.

А чудесата, макар и често да го забравяме, са възможни, когато не сме сами. И Емо е всичко друго, но не и сам. Стотици негови приятели се активизират и правят огромна кампания „Дай шанс на Емо“. Рисуват, правят скулптури, снимат и продават творенията си в специални изложби, организират благотворителни базари и концерти –  за Емо пеят Остава, Графа, D2, Рут Колева.

И, разбира се, създават DMS EMO – където само за първите десет дни се събират над 6000 лв., а за един месец  –  близо 35 000 лв,  с което неговата кампания става най-силната кампания за лечение в DMS за 2008 г. и показва как обединението на много хора около една кауза прави чудеса.  За периода на кампанията – до края на 2009 г. Емо набира над 300 000лв. – през DMS и други канали.

Сега родителите му разказват,  че благодарение именно на тази дарителска подкрепа той има възможност за ежедневна рехабилитация, вече може да движи ръцете си, да използва компютърни програми, за да рисува.

Снимката е собственост на webcafe.bg

baNNER 10 dms last