История, трудна за разказване

История, трудна за разказване

Сподели

stories6

Има истории, които трудно се разказват – като тази на пловдивчанина Димитър Йовов. Съпруг на любяща жена и баща на две красиви дъщери, през юли 2015 г. той разбира, че е болен от изключително тежка форма на левкемия. Това идва като гръм от ясно небе за семейството, чиято малка дъщеря е със синдром на Даун и грижите за нея отнемат страшно много време и усилия на всички, но най-вече на нейния „тити“, без когото тя не иска да ходи на училище и да прави почти нищо.

Българските лекари препоръчват трансплантация на костен мозък в Германия, която струва над 300 000 лева и семейството няма как да си позволи. Приятели и близки веднага стартират кампанията DMS MITKO, която за броени седмици се превръща в най-успешната DMS кампания до този момент. Само за два месеца и половина цялата сума е събрана и Митко заминава за Висбаден.

Тази история е трудна за разказване, защото въпреки успеха на кампанията и навреме стартиралото лечение, двете дъщери на Митко загубиха татко си. Но ние вярваме, че любовта и подкрепата на хилядите протегнати ръце ще им помогнат да растат силни, смели и щедри хора, които на свой ред подкрепят други.