Спасеното бъдеще на Ади от Бургас

Спасеното бъдеще на Ади от Бургас

Сподели

stories5 bez logo
Никога не е лесно да научиш, че си болен. Но когато си на 19 и животът е пред теб, объркването и страхът са огромни. И за съжаление на Ади – Аделина Коджабашева, от Бургас, й се налага да го преживее. През 2012 г. лекарите й поставят диагноза „
Конвенционален остеосарком – остеобластен вариант”. Или с по-простички думи – агресивна и бързоразвиваща се форма на рак.

Необходима е бърза реакция и тя заминава за Израел на разноски на семейството й. Когато обаче средствата свършват, се налага да се върне в България, където лечението се бави по административни причини. А състоянието на Ади се влошава с всеки изминал ден – налага се да мине на силни болкоуспокояващи през няколко часа.

Тогава се появяват ангелите… „Ангелите на Ади“ – добри хора от цялата страна, известни и неизвестни, млади и стари, които научават нейната история и решават да помогнат. Организират събития, концерти, изложби, правят кутии и слагат DMS ADI навсякъде.

Междувременно родителите на Ади получават оферта за нейното лечение в Щутгарт и веднага заминават за Германия. А кампанията е толкова успешна, че е прекратена по молба на баща й само няколко месеца след старта й – събрани са над 280 000 евро, които са достатъчни за нейното лечение.

Днес Ади е здрава и с перспективи пред себе си – завършва педагогика и има планове да работи с деца. А баща й се връща към трудния период с болестта и кампанията за набиране на средства с думите – „Видях колко много хора са готови да помогнат, когато се обърнеш към тях. Дори всичко да изглежда много отчайващо, е възможно да се намери спасение, ако не губим надежда.“