17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS BOBCHO – Божидар Кръстев, 7 г.

Кампанията е стартирала на: 21.06.2017
DMS BOBCHO – Божидар Кръстев, 7 г.
 • Необходима сума: 54 695 евро
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 2188 лв.
 • Събрани през ОББ: 5217 лв.
 • Изпратени SMS: 19867 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 312 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 8 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 65 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 2 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BOBCHO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BOBCHO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

През март 2017 год. Божидар е опериран за отстраняване на тумор в гръбнака в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” София. Според направените хистологични изследвания туморът е доброкачествен и бавноразвиващ се. След около месец родителите решават да направят изследвания и в Турция, болница Аджъбадем, защото детето продължава да не се чувства добре.

Резултатът от ядрено-магнитния резонанс, направен в Турция, показва двойно нарастване на туморното образувание, което налага спешна нова операция. Фондът за лечение на деца отказва финансиране и това принуждава родителите да събират средствата от приятели и познати.

На 10.05. Божидар е опериран отново. Туморът е отстранен, но хистологичният резултат е коренно различен от този в България. Изследването показва злокачествен тумор – мултиформен глиобластом 4-та степен, което налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация.

Стойността на 28 сесии облъчване с апарата „Трубийм” и 6 седмици химиотерапия е 21 805 евро. За 30-дневна рехабилитация ще са необходими 23 835 евро. Общо за лечението на малкия Божидар са необходими 45 640 евро.

Развитие

Божидар проведе лечението, препоръчано от турските специалисти, но след направения в началото на август контролен преглед се установява, че туморните клетки са стопирани, но не са намалели. Родителите решават да потърсят второ мнение от Университетска клиника Ди Наваро в Испания и оттам им предлагат комбинирано лечение – имунотерапия и химиотерапия.

На 10.08. Божидар е приет в клиниката и лечението е започнато веднага. Стойността на пълния курс имунотерапия, химиотерапия и рехабилитация е 54 695 евро.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца. Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: mamaninja.bg/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/item/773-da-pomognem-na-bozhidar

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BOBCHO Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BOBCHO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)