17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS SOFIAPRIDE – „Да прогоним предразсъдъците“

Кампанията е стартирала на: 11.05.2017
DMS SOFIAPRIDE – „Да прогоним предразсъдъците“
 • Необходима сума: 10 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 2 лв.
 • Събрани през ОББ: 50 лв.
 • Изпратени SMS: 382 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 66 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 3 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 6 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SOFIAPRIDE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SOFIAPRIDE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Кои сме ние

Фондация „Ресурсен център Билитис“  е част от организационния комитет на София Прайд от 2009 г. и отговаря за набирането на средства и управлението на бюджета на прайда. През този период прайдът нарастна като брой участници (над 10 пъти) и като видимост в публичното пространство. Билитис има ролята на инкубатор на много от младите лидери на ЛГБТИ движението в България.

За кампанията

Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) в България и до днес са подлагани на различни форми и степени на потисничество — от отхвърляне от страна на най-близките хора, през религиозно заклеймяване, до непризнаване на някои техни права от законодателството (например правото на брак м/у партньори от същия пол). Ежедневните форми на дискриминация и реч на омраза към ЛГБТИ обикновено остават незабелязвани от мнозинството хора, които не принадлежат към някоя от тези групи.

Цел

2

Основната цел на София Прайд е да противодейства на предразсъдъците, които водят до неравнопоставеност на ЛГБТИ хората в България. Десетият София Прайд ще се състои на 10-ти юни 2017 г. под мотото „Да прогоним предразсъдъците!“

София Прайд повишава видимостта на иначе прикритите и маргинализирани ЛГБТИ хора и с това им помага да бъдат по-смели и да отстояват правата си.  Прайдът разкрива ЛГБТИ хората като легитимна част от обществото — български избиратели и данъкоплатци, които имат нужда и право да поставят пред овластените своите проблеми и да искат тяхното разрешаване.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: www.bilitis.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SOFIAPRIDE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SOFIAPRIDE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)