17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS SOFIAPRIDE – „Да прогоним предразсъдъците“

Кампанията е стартирала на: 11.05.2017 и е приключила на: 20.03.2018

Кампанията спира поради ниска активност. Резултатите от началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 2 лв.
  • Събрани през ОББ: 50 лв.
  • Изпратени SMS: 383 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 76 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 5 броя

 

За кампанията

Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) в България и до днес са подлагани на различни форми и степени на потисничество — от отхвърляне от страна на най-близките хора, през религиозно заклеймяване, до непризнаване на някои техни права от законодателството (например правото на брак м/у партньори от същия пол). Ежедневните форми на дискриминация и реч на омраза към ЛГБТИ обикновено остават незабелязвани от мнозинството хора, които не принадлежат към някоя от тези групи.

Цел

 

Основната цел на София Прайд е да противодейства на предразсъдъците, които водят до неравнопоставеност на ЛГБТИ хората в България. Десетият София Прайд ще се състои на 10-ти юни 2017 г. под мотото „Да прогоним предразсъдъците!“

София Прайд повишава видимостта на иначе прикритите и маргинализирани ЛГБТИ хора и с това им помага да бъдат по-смели и да отстояват правата си.  Прайдът разкрива ЛГБТИ хората като легитимна част от обществото — български избиратели и данъкоплатци, които имат нужда и право да поставят пред овластените своите проблеми и да искат тяхното разрешаване.