17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS BORISLAV – Борислав Каптиев

Кампанията е стартирала на: 25.04.2017
DMS BORISLAV – Борислав Каптиев
 • Необходима сума: 75 000 щ.д.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 510 лв.
 • Събрани през ОББ: 1292 лв.
 • Изпратени SMS: 7568 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 258 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 5 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 21 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BORISLAV Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BORISLAV на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Борислав Каптиев, на 18 год. от с. Сатовча, е с вродена аномалия на отделителната система и от бебе се наблюдава в Детския диализен център. Преминава и през няколко операции. През 2012 год. развива хронична бъбречна недостатъчност и е включен на хемодиализно лечение, което провежда и до момента.

В началото на март Борислав получава предложение за кръстосана трансплантация от болница Газиосманпаша, Турция. Стойността на лечението е 28 000 щатски долара.

Развитие

През юли 2017 год. средствата, необходими на Борислав за извършване на бъбречна трансплантация бяха събрани и преведени на турската болница. Малко след това Борислав замина за Турция, където неговата майка щеше да бъде донор.
За съжаление, от направените изследвания се установи, че черният му дроб също е много увреден от продължителната хемодиализа и до няколко месеца ще е необходима чернодробна трансплантация. Стойността на трансплантацията е 75 000 щатски долара и тя трябва да бъде извършена преди бъбречната.

Към октомври 2017 год. в дарителската сметка на Борислав има 16 700 лв. В болница „Газиосманпаша” са преведени 28 000 щатски долара. Необходими са още около 61 000 лв. за покриване на разходите за чернодробната трансплантация.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BORISLAV Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BORISLAV на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)