17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS BGHISTORY – Българска история

Кампанията е стартирала на: 17.03.2017
DMS BGHISTORY – Българска история
 • Необходима сума: 19 500 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 25 лв.
 • Събрани през ОББ: 407 лв.
 • Изпратени SMS: 630 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 370 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 27 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 3 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BGHISTORY Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BGHISTORY на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

От създаването си до днес, сдружение „Българска история“ работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на нацонално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Мисията на сдружението е да достигне до всички, които проявяват интерес към историята, а с приоритет е подрастващото поколение. Основна задача на „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на два уебсайта, обиколки из училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици и късометражни филми.

Urok Haskovo Urok Novi Iskar Пазарджик

Цел на кампанията 

Продължаване и надграждане на инициативата „уроци по родолюбие“. От началото на инициативата до днес екипът на сдружение „Българска история“ е посетил над 100 населени места, в които е изнесъл близо 150 открити урока. Самите уроци са с времетраене от 40 минути до 1 час, като включват показването на няколко клипа, редица снимки и колажи, което прави усвояването на информацията от децата далеч по-лесно. Всички материали, които се показват на учениците са изработени от екипа на „Българска история“.

Директният контакт между членовете на сдружение „Българска история“ и учениците ще помогне последните да получат един по-различен поглед върху българската история. В допълнение, адаптираното видеосъдържание, което ще бъде представено на децата, ще допринесе за засилване на техния интерес към българската история. Подобни срещи разнообразяват училищния живот на всяко едно от посетените учебни заведения, а освен това дават възможност учениците да установят траен контакт с представителите на сдружението и занапред да се обръщат към тях при необходимост.

Необходима сума 

За реализирането на инициативата до края на настоящата календарна година са нужни 19 500 лева. В нея са включени транспортните разходи (при средно 5 посещения на училища месечно), закупуване на мултимедиен проектор (към момента сдружението не разполага с такъв, което често затруднява провеждането на уроците по родолюбие – някои от посетените училища не разполагат с такъв, а в други проекторът е в лошо състояние или със слаби характеристики, което възпрепятства нормалното провеждане на урока), както и изготвянето на нови публикации в уебсайта bulgarianhistory.org (средно по 15 месечно) и видеоматериали (средно по 5 месечно).


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: bulgarianhistory.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BGHISTORY Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BGHISTORY на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)