Българска история

Начало на кампанията: 17.03.2017

Основна задача на „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на два уебсайта, обиколки из училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици и късометражни филми.

Българска история
2 170 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BGHISTORY

За кампанията

От създаването си до днес, сдружение „Българска история“ работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало.

Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на нацонално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Мисията на сдружението е да достигне до всички, които проявяват интерес към историята, а с приоритет е подрастващото поколение.

Основна задача на „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на два уебсайта, обиколки из училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици и късометражни филми.

letter Продължаване и надграждане на инициативата „уроци по родолюбие“. От началото на инициативата до днес екипът на сдружение „Българска история“ е посетил над 100 населени места, в които е изнесъл близо 150 открити урока.

Целта

Самите уроци са с времетраене от 40 минути до 1 час, като включват показването на няколко клипа, редица снимки и колажи, което прави усвояването на информацията от децата далеч по-лесно. Всички материали, които се показват на учениците са изработени от екипа на „Българска история“.

Директният контакт между членовете на сдружение „Българска история“ и учениците ще помогне последните да получат един по-различен поглед върху българската история.

В допълнение, адаптираното видеосъдържание, което ще бъде представено на децата, ще допринесе за засилване на техния интерес към българската история.

Подобни срещи разнообразяват училищния живот на всяко едно от посетените учебни заведения, а освен това дават възможност учениците да установят траен контакт с представителите на сдружението и занапред да се обръщат към тях при необходимост.

За реализирането на инициативата до края на настоящата календарна година са нужни 19 500 лева.

В нея са включени транспортните разходи (при средно 5 посещения на училища месечно), закупуване на мултимедиен проектор (към момента сдружението не разполага с такъв, което често затруднява провеждането на уроците по родолюбие – някои от посетените училища не разполагат с такъв, а в други проекторът е в лошо състояние или със слаби характеристики, което възпрепятства нормалното провеждане на урока), както и изготвянето на нови публикации в уебсайта bulgarianhistory.org (средно по 15 месечно) и видеоматериали (средно по 5 месечно).

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!