17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS RADO – Радослав Дойчев

Кампанията е стартирала на: 16.03.2017 и е приключила на: 11.06.2018

С прискърбие съобщаваме, че малкия боец Радо почина. Кампанията му в DMS е преустановена. Съболезнования на семейството му и приятелите.

Резултати от началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 2793 лв.
  • Събрани през ОББ: 5198 лв.
  • Изпратени SMS: 59626 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 2282 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 95 броя

 

За кампанията

Радослав Дойчев е на 3 годинки, когато му е поставена диагноза „Алвеоларен рабдомиосарком” – агресивен рак на меките тъкани. Със собствени средства родителите заминават за Израел, където детето преминава през операция, пълен курс химио и лъчетерапия, а след това и 6-месечна поддържаща химиотерапия.

За съжаление, през август 2015 год. е установен рецидив, засягащ черепа. Отново е опериран, преминава и през нов курс химиотерапия, но заболяването продължава да прогресира. Израелските лекари казват, че повече няма какво да се направи, затова родителите започват да търсят друга клиника.

Единствено испанската клиника „Навара” в гр. Памплона приема да продължи лечението и от февруари 2017 год. детето е подложено на нов курс химиотерапия и се планира трета операция, за която са необходими 12 500 евро, с които родителите не разполагат, затова подават заявление във фонда за лечение на деца. На 26.01. фондът отказва финансиране с мотив, че лечението е започнало преди подаване на заявлението.

Развитие

През месец август 2017 г. за огромно съжаление състоянието на Радо се влоши значително. Събраните до момента средства се оказаха крайно недостатъчни въпреки предарените по-рано през годината средства от бащата на починалото бебе Дилян от Русе. Поради поредния рецидив предстоят нови интервенции, които са на стойност 135 000 лева.