17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS BG DLAN – Кампания „България на длан – макети на открито“

Кампанията е стартирала на: 24.02.2017
DMS BG DLAN – Кампания „България на длан – макети на открито“
 • Необходима сума: 200 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 1000 лв.
 • Изпратени SMS: 1308 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 104 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 33 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 1 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 1 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BG DLAN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BG DLAN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

Сдружение „България на длан“ е създадено с цел: – запазване и развитие на българското културно наследство чрез изграждане, управление и популяризация на най-големия парк с макети на български и от списъка на ЮНЕСКО,  археологически, културни и исторически обекти на открито в България; – опазване и социализиране на културното наследство, духовно консолидиране на нацията, обогатяване образованието и осигуряване на пример за подрастващите; – разширяване достъпа на гражданите и гостите на страната до културно-историческите дадености на България.

За кампанията

„България на длан – макети на открито“ е образователен културно исторически проект, който чрез  специално изработени умалени копия (макети)  на знакови сгради,  ще представи България като част от европейското и световното наследство на ЮНЕСКО, събрано на  едно място.

Проектът  „БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН – МАКЕТИ НА ОТКРИТО“ ще бъде създаден на няколко етапа, като етап 1 ще бъде върху терен от 20 дка и ще наподобява в „миниатюра“ картата на България, видяна от високо. В „картата-миниатюра“ на България ще се поставят макети на знакови културно-исторически обекти от България и от списъка на  ЮНЕСКО. Около „картата -миниатюра“ на България в перспектива ще бъдат поставени макети на обекти от списъка на ЮНЕСКО от Европа и света.

Сцена „ЮНЕСКО“, на която ще се провеждат спектакли, концерти, интерактивни образователни игри и събития. Целта на сцена „ЮНЕСКО“ е да  представя  и повишава знанието за културно-историческото наследство както за  България така и за света.

Мястото на сцената  ще дава възможност за поглед към парка. Предвижда се изграждането на интерактивен център за електронни  игри и интерактивни занимания, свързани с културно- историческото наследство от България,  Европа  и света.

Наблюдателни площадки, от които се вижда проекта „като на длан“ поглед към всички макети на парка. Изработените макети са в мащаби 1:10, 1:15,  1;25 и 1:30 и ще могат издържат на атмосферни  условия от – 40 до + 50 градуса.
Планиран срок за започване на изграждането – 2017- 2018 г., прогноза за откриване – 2019-2020 г.

Цел на кампанията

Да финансира изработката на първите 10 броя макети на културно исторически сгради от България. Кампанията ще се подновява за всеки следващи 10 макета до изработката на общо 50 броя макети.

Реализирането на проекта ще бъде от голяма полза на ученици, студенти, бъгарски и чуждестранни граждани, ще допринесе важен акцент към образованието, както и ще представлява добра реклама на България и нейното културно историческо наследство и множество туристически обекти.

bgdlan_02 (2) SONY DSC rila_06


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения. 

 

Уеб адрес: www.minibulgaria.bg

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BG DLAN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BG DLAN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)