България на длан – макети на открито!

Начало на кампанията: 24.02.2017

"България на длан - макети на открито“ е образователен културно исторически проект, който чрез  специално изработени умалени копия (макети)  на знакови сгради

България на длан – макети на открито!
2 695 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BG DLAN

За кампанията

Сдружение „България на длан“ е създадено с цел: – запазване и развитие на българското културно наследство чрез изграждане, управление и популяризация на най-големия парк с макети на български и от списъка на ЮНЕСКО,  археологически, културни и исторически обекти на открито в България; – опазване и социализиране на културното наследство, духовно консолидиране на нацията, обогатяване образованието и осигуряване на пример за подрастващите; – разширяване достъпа на гражданите и гостите на страната до културно-историческите дадености на България.

„България на длан – макети на открито“ е образователен културно исторически проект, който чрез  специално изработени умалени копия (макети)  на знакови сгради,  ще представи България като част от европейското и световното наследство на ЮНЕСКО, събрано на  едно място.

Проектът  „БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН – МАКЕТИ НА ОТКРИТО“ ще бъде създаден на няколко етапа, като етап 1 ще бъде върху терен от 20 дка и ще наподобява в „миниатюра“ картата на България, видяна от високо.

В „картата-миниатюра“ на България ще се поставят макети на знакови културно-исторически обекти от България и от списъка на  ЮНЕСКО. Около „картата -миниатюра“ на България в перспектива ще бъдат поставени макети на обекти от списъка на ЮНЕСКО от Европа и света.

Сцена „ЮНЕСКО“, на която ще се провеждат спектакли, концерти, интерактивни образователни игри и събития. Целта на сцена „ЮНЕСКО“ е да  представя  и повишава знанието за културно-историческото наследство както за  България така и за света.

Мястото на сцената  ще дава възможност за поглед към парка. Предвижда се изграждането на интерактивен център за електронни  игри и интерактивни занимания, свързани с културно- историческото наследство от България,  Европа  и света.

Наблюдателни площадки, от които се вижда проекта „като на длан“ поглед към всички макети на парка. Изработените макети са в мащаби 1:10, 1:15,  1;25 и 1:30 и ще могат издържат на атмосферни  условия от – 40 до + 50 градуса.

Планиран срок за започване на изграждането – 2017- 2018 г., прогноза за откриване – 2019-2020 г.

Целта

Да финансира изработката на първите 10 броя макети на културно исторически сгради от България. Кампанията ще се подновява за всеки следващи 10 макета до изработката на общо 50 броя макети.

Реализирането на проекта ще бъде от голяма полза на ученици, студенти, бъгарски и чуждестранни граждани, ще допринесе важен акцент към образованието, както и ще представлява добра реклама на България и нейното културно историческо наследство и множество туристически обекти.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!