DMS EMO – Емил Каров
DMS EMO

DMS EMO – Емил Каров

Средствата за лечението на Емо са набрани и кампанията в DMS спира. Това са резултатите в платформата от началото на кампанията:

Събрани през еPay: 1770 лв.
Събрани през ОББ: 5289 лв.
Изпратени SMS: 30087 броя
Абонаменти от 2 лв.: 1615 броя
Абонаменти от 5 лв.: 17 броя

За кампанията

Емил Ангелов Каров е на 4 год., от Варна.В края на юни 2016 год. на Емо е поставена диагноза „Сарком на Юинг”. Тъй като заболяването е много сериозно и изисква комплексно лечение, близките на детето започват да търсят подходящо лечебно заведение в чужбина. От Университетска болница Хайделберг се ангажират да изготвят план за лечение след като прегледат детето на 22 август.

Родителите подават заявление в Център „Фонд за лечение на деца” за финансиране на лечението в Хайделберг. На 17 август получават одобрение. Тъй като имат събрани дарителски средства, заминават с тях за Хайделберг. След извършените изследвания, от болницата издават оферта за цялостно лечение, включващо химиотерапия, лъчетерапия, операция и евентуално костно-мозъчна трансплантация.Родителите изпращат офертата на фонда и остават на място в Германия в очакване парите за лечението да бъдат преведени.

Вместо това заявлението отново е внесено за разглеждане от обществен съвет и отново е одобрено. Няколко дни по-късно обаче родителите научават, че все пак ще получат отказ заради второ експертно становище. Прибират се в България и започват да търсят друга клиника в чужбина, която би приела детето без да изисква да получи авансово цялата сума за лечение. Така стигат до Анадолу медикъл център, където преди няколко дни на Емо беше направен първият курс химиотерапия. Детето ще премине през 4 курса химиотерапия на обща стойност 72 250 евро през следващите 4 месеца. Допълнително има разходи за престой и път. След това му предстои операция и лъчетерапия, за които все още не е изготвена оферта, така че поетапно ще актуализраме информацията на сайта на ДМС и своевременно ще ви информираме за промените.

Резултати

Емо е опериран и се възстановява успешно. Наблюдението и последващото му лечение продължава в Турция.

Сподели

Заедно събрахме 40 692 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
30318 1615 17 5289 лв. 1770 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 34 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията