DMS ALEXANDRA – Александра Кръстянина
DMS ALEXANDRA

DMS ALEXANDRA – Александра Кръстянина

Сумата за лечението на Александра е събрана и кампанията приключва успешно.

От началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 4798 лв.
  • Събрани през ОББ: 9429 лв.
  • Изпратени SMS: 92824 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 3908 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 76 броя

За кампанията

Александра е родена на 4.4.2016 година с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок.

В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко.

Първоначално родителите на Александра се насочват за лечение към Ортопедична болница Шпайзинг (Виена) и подават в ЦФЛД документи за финансиране на лечението там. В края на август получават отказ, който обжалват в момента.

В хода на настоящата кампания, на 9 октомври, д-р Пейли – най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници в комбинация с удължаване – разгледа медицинската документация на Александра и изготви следното становище:

„Александра има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен. Ако лечението бъде извършено от хирург с по-малък опит, има вероятност резултатът да не е задоволителен, което ще доведе до влошаване на състоянието и ще увеличи разходите за лечение в бъдещ период. Силно препоръчвам тя да получи необходимата подкрепа и да дойде в Института Пейли във Флорида за тази операция, тъй като ние имаме най-голям опит и най-голям брой успешно осъществени операции при лечението на фибуларна хемимелия. Идеалната възраст за извършване на операцията е между 12-24 месеца.”

Мнението на д-р Пейли е достатъчно категорично, затова родителите на Алекс взеха решение да откажат операциите във Виена и да се насочат към Институт Пейли, САЩ.

Становището, заедно с офертата, вече е внесено във фонда за лечение на деца. Лечението, разходите за самолетни билети и 3-месечен престой възлиза на 250 000 щатски долара. В дарителската сметка на Алекс има 50 000 лв.

До произнасяне на ЦФЛД по новото заявление за лечение в САЩ, кампанията DMS ALEXANDRA продължава за набиране на 403 000 лв. за оперативното лечение на детето в САЩ.

Цел – набиране на 403 000 лв. за операция и следоперативна рехабилитация в Институт Пейли, Флорида.

 

Сподели

Заедно събрахме 116 007 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
93584 3908 76 9429 лв. 4798 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията