DMS POMORIE – Кампания „Заедно да изградим символа на Поморие“
DMS POMORIE

DMS POMORIE – Кампания „Заедно да изградим символа на Поморие“

Кампанията спира поради ниска активност. От началото на кампанията:

  • Събрани през еPay: 0 лв.
  • Събрани през ОББ: 5 лв.
  • Изпратени SMS: 77 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 5 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 14 броя

 

За кампанията

„Свети Георги Победоносец” е един от най-почитаните светци и мъченици в името на вярата. Той е патрон на Българската армия, но е патрон и пазител и на град Поморие. Тук, в Поморие, е и единственият на Балканския полуостров действащ мъжки манастир, носещ името на светеца. Ето защо идеята да бъде издигната фигура на покровителя „Свети Георги Победоносец” в Поморие бе радушно посрещната и подкрепена от местните жители и гости.

Начинанието датира от 2013 година и бе съпътствано от многократни консултации относно външния вид и позиционирането на монумента. За да бъде реализацията му изцяло финансирана от дарения, специално бе учредена Фондация „Поморие”, по чиято сметка постъпиха почти 90 % от необходимата за проекта сума. Благодарение на вярата, щедростта и колективните усилия скулптурната композиция вече се извисява на близо 7 м, тежи над 3 тона и разкрива цялото си величие на входа на Поморие. Останалата част от стойността на бронзовата фигура обаче все още не е събрана. Тя е необходима, за да се изплатят проектирането, отливката, монтажът и довършителните дейности по красивия монумент.

Нека бъдем съпричастни към каузата за съхранение и популяризиране на духовното и културно-историческо наследство на града и на страната ни! То ще остане тук и след нас, за нашите деца.

13240034_1913554258871262_5095336915285620308_n????????????????????????????????????????????

Цел 

Набиране на средства за изграждане на скулптурна композиция на Свети Георги Победоносец – символ на Поморие. Средствата са предназначени за: проектиране, за изработка на модел и калъп; за отливане, за изработка (отливане) на скулптурата в материал – бронз, за монтаж на готовата композиция, за довършителни дейности.

Обща финансова цел – 258 000 лв., цел чрез ДМС – 25 800 лв., останалата част е набрана чрез дарения.

Сподели

Заедно събрахме 162 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
77 5 14 5 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията