17 777

Единен Дарителски Номер

Други кампании

DMS POMORIE – Кампания „Заедно да изградим символа на Поморие“

Кампанията е стартирала на: 23.08.2016
DMS POMORIE – Кампания „Заедно да изградим символа на Поморие“
 • Необходима сума: 25 800 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 5 лв.
 • Изпратени SMS: 72 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 5 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 11 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS POMORIE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS POMORIE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

За кампанията

„Свети Георги Победоносец” е един от най-почитаните светци и мъченици в името на вярата. Той е патрон на Българската армия, но е патрон и пазител и на град Поморие. Тук, в Поморие, е и единственият на Балканския полуостров действащ мъжки манастир, носещ името на светеца. Ето защо идеята да бъде издигната фигура на покровителя „Свети Георги Победоносец” в Поморие бе радушно посрещната и подкрепена от местните жители и гости.

Начинанието датира от 2013 година и бе съпътствано от многократни консултации относно външния вид и позиционирането на монумента. За да бъде реализацията му изцяло финансирана от дарения, специално бе учредена Фондация „Поморие”, по чиято сметка постъпиха почти 90 % от необходимата за проекта сума. Благодарение на вярата, щедростта и колективните усилия скулптурната композиция вече се извисява на близо 7 м, тежи над 3 тона и разкрива цялото си величие на входа на Поморие. Останалата част от стойността на бронзовата фигура обаче все още не е събрана. Тя е необходима, за да се изплатят проектирането, отливката, монтажът и довършителните дейности по красивия монумент.

Нека бъдем съпричастни към каузата за съхранение и популяризиране на духовното и културно-историческо наследство на града и на страната ни! То ще остане тук и след нас, за нашите деца.

13240034_1913554258871262_5095336915285620308_n????????????????????????????????????????????

Цел 

Набиране на средства за изграждане на скулптурна композиция на Свети Георги Победоносец – символ на Поморие. Средствата са предназначени за: проектиране, за изработка на модел и калъп; за отливане, за изработка (отливане) на скулптурата в материал – бронз, за монтаж на готовата композиция, за довършителни дейности.

Обща финансова цел - 258 000 лв., цел чрез ДМС - 25 800 лв., останалата част е набрана чрез дарения.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS POMORIE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS POMORIE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)