Подкрепа за жени с репродуктивни проблеми

Начало на кампанията: 18.07.2019

Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми е с цел информиране и превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст, което дава информация за репродуктивното им здраве.

Подкрепа за жени с репродуктивни проблеми
5 982 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS BUDNI

За кампанията

В днешния забързан и сложен живот, на фона на задълбочаващата се демографска криза, младите български жени все по-често отлагат раждането на първо дете за все по-късна възраст, докато годните им яйцеклетки – основата на здравото бъдещо поколение – неумолимо се изчерпват без външни симптоми, и по-важното – без те да подозират за темпото, с което се случва това.

Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. За съжаление, те не се включват в рутинната АГ профилактика.

Обикновено такива изследвания се назначават едва в кабинета на репродуктивния специалист.

Така мнозинството жени, които иначе редовно следят женското си здраве, не разбират, ако при тях е налице отклонение в яйчниковия резерв, още повече, че изчерпването му протича тихо, без всякакви симптоми.

Информационната инициатива цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус.

Изследването дава възможности за избор и вземане на адекватни мерки. Отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот!

letter Всяка жена може да вземе нещата в свои ръце и да направи изследвания за определяне на яйчниковия резерв. Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър!

Целта

Събраните средства ще бъдат насочени към първия етап от кампанията – изработване и разпространение на материали в здравните заведения с информация за подробния информативен панел от кръвни изследвания на определени хормони и необходимия преглед с ултразвук при специалист по репродуктивна медицина.

Диагностиката не е страшна – вземането на кръв едва ли е нещо, което може да уплаши едно пораснало момиче, а ултразвуковото изследване не е свързано с по-голям дискомфорт от обичайния гинекологичен преглед!

Хормонални кръвни изследвания

В подкрепа на каузата са всички дарения със СМС от предстоящото ХIII издание на най-големия гала концерт за поп и рок музика „София“ – гласуването с DMS BUDNI + номер на съответна песен ще определи победителя.

Събитието ще се състои на на 18 септември, от 19:00, Зала 1 на НДК – повече информация: sofiasong.bg

Списък песни 2023

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!