DMS NATALIA – Наталия Гърнева
DMS NATALIA

DMS NATALIA – Наталия Гърнева

Кампанията DMS NATALIA приключва, след като Министерство на здравеопазването пое заплащането на цялата сума, необходима за ендоваскуларна емболизация на мозъчна аневризма.

Събрани през еPay: 1985 лв.
Събрани през ОББ: 2559 лв.
Изпратени SMS: 4055 броя
Абонаменти от 2 лв.: 22 броя
Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

За кампанията

Наталия Стефкова Гърнева е на 34 год., от с. Горни Дъбник, Плевенско, майка на 4 деца. През февруари тази година получава силно главоболие и световъртеж. Направените изследвания показват наличие на мозъчна аневризма на базиларна артерия. Приета е по спешност в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” София и е оперирана с цел ендоваскуларна емболизация.

Консумативите, необходими за емболизацията, са на стойност 28 095 лв. НЗОК покрива само 10 000 лв., останалата сума Наталия трябва да осигури сама. Тъй като състоянието й е спешно, болницата й дава отсрочка до средата на юли да заплати сумата от 18 095 лв. Наред с това, след проведена ангиография се установява още една аневризма на вътрешна артерия, която също трябва да бъде емболизирана с консумативи на стойност 24 000 лв.

Наталия успя да се пребори с Министерство на здравеопазването и да получи пълно финансиране за скъпите консумативи, необходими за този вид лечение. 

Сподели

Заедно събрахме 4 544 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 2559 лв. 1985 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията