DMS PIROGOV – Кампания „SOS – болница Пирогов“
DMS PIROGOV

DMS PIROGOV – Кампания „SOS – болница Пирогов“

Кампанията е прекратена, тъй като са отпуснати държавни средства за ремонт на клиниката.
Резултатите в DMS са:

От началото на кампанията:
Събрани през еPay: 1090 лв.
Събрани през ОББ: 425 лв.
Изпратени SMS: 4181 броя
Абонаменти от 2 лв.: 456 броя
Абонаменти от 5 лв.: 11 броя


За кампанията

Състоянието на втора детска хирургия е трагично, цялостен ремонт не е правен от 1980 г. Помещението е оставено на произвола на съдбата цели 36 години. От страна на държавата има два отказа за такъв ремонт. Правени са частични смени на осветлението. Стаите в болницата са в много нехигиенично състояние. Децата, които са настанени след операции, лежат на стари легла с пружини. Майките спят на платмасови столове, дограмата е стара, прозорците- напукани, счупени и лепени.

Стените в отделението и стаите не отговарят на изискванията за детско отделение, а вместо актибактериално покритие е сложен фаянс. Коридорите също са в окаяно състояние. Вратите на отделението са изрисувани, за да се скрие реалното им състояние. В стаите няма шкафчета, нито гардеробчета. Липсват задължителните кислородни бутилки, както и нощно осветление. Анасьорите са стари, често пъти развалени и с ежедневни ремонти, което притеснява работата на персонала. Те не отговарят на изискванията за детско отделение и трябва да се сменят спешно. Мазилката по таваните е надута и всеки момент може да падне, осветление има само на места.

Защо го правим

Фондация „Бялата лястовица“ подема тази кампания поради факта, че държавата продължава да е глуха и сляпа за „виковете“ на болните деца и изстрадалите им родители. В това отделение работят най-добрите хирурзи, а условията са повече от мизерни. Ние считаме, че за всеки човек най-святото нещо са децата и затова се поставяме на мястото на родителите, които се борят за здравето на своите деца в тези нечовешки условия.

Цел – 200 000 лв.

Сподели

Заедно събрахме 6 720 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
4238 456 11 425 лв. 1090 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията