Възстановяване на манастира „Св. Георги“

Начало на кампанията: 03.05.2016

Фондация „Свята България“, чиято основна мисия е да популяризира, изследва и възстановява български християнски паметници и местен инициативен комитет в с. Ваксево, подемат кампания за възстановяване на старинния манастир в същото село.

Възстановяване на манастира „Св. Георги“
5 012 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS VAKSEVO

За кампанията

Нашата цел е на първо време да се извърши най-спешното – аварийна консервация на средновековните стенописи в манастирската черква, които поради обстоятелството, че са изложени на атмосферни влияния, са заплашени от унищожение.

На следващ етап ще бъде изготвен проект за цялостно възстановяване на манастира.

letter За реализиране на първоначалната цел са необходими 10 000 лв.

Целта

Основната цел на настоящата кампания е да се наберат средства за най-спешната реставрационна дейност, свързана със спасяването на старинния манастир „Св. Георги“ в с.Ваксево, а именно аварийна консервация и проучване на стенописите в манастирския храм.

Част от набраната сума ще бъде използвана за подготовка на документация и проект за цялостна реставрация на манастира, с който на следващ етап ще се кандидатства по европейска или друга програма.

Църковната сграда има големи конструктивни и архитектурни проблеми, което допринася за пряко (разрушително) климатично влияние върху намиращите се в нея ценни средновековни фрески.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!