17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS VELIZARA – да помогнем на Велизара Пенчева

Кампанията е стартирала на: 05.08.2015 и е приключила на: 10.09.2015

Велизара Пенчева от Габрово се ражда с дефект на невралната тръба – спина бифида. На еднодневна възраст е оперирана за затваряне на дефекта. Операцията е неуспешна и е повторена след една седмица.  В следващите четири години детето претърпява и 4 урологични операции.

Сега на Велизарка трябва да бъде извършена ортопедична операция – супракондиларна деротационна остеотомия вляво. Корекцията е задължителна, за да се избегне нарушение на походката в бъдеще.

Такъв вид операции се извършват и в България, затова родителите получават отказ от фонда за лечение на деца, но след шест интервенции у нас, страхът, че може отново да се стигне до усложнения и повторни операции, ги подтиква този път да изберат специализирана клиника в чужбина – болница Румелсберг, Германия. Офертата е на стойност 20 000 евро.

След голямо дарение от 20 000 лв., цялата необходима сума за извършване на ортопедичната операция на Велизара Пенчева в болница Румелсберг, Германия, е набрана. Кампанията в ДМС приключва успешно и Велизара заминава за операция.