Дари и подкрепи възрастен човек!

Начало на кампанията: 05.04.2011

Вече 19 години „Каритас“ помага на възрастни хора от цяла България. Медицинските сестри и социалните помощници към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ посещават в домовете им възрастни хора от 13 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Дари и подкрепи възрастен човек!
Кампанията се нуждае от 9 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS CARITAS

Защо го правим?

Да видиш усмивка на лицето на немощен възрастен човек, носи огромно удовлетворение!

Ежедневното ни общуване с възрастните хора показва, че лицето на старостта е еднакво тъжно и в големия град, и в малкото село, и в Северозапада, и в Югоизтока. Бедността е превзела ежедневието на възрастните хора, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.

За възрастните хора обаче има алтернатива. Благодарение на услугата „Домашни грижи на „Каритас“, възрастните хора получават професионални здравни и социални грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници. Те посещават възрастния човек в дома му и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния му живот.

Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.

Професионалните грижи в дома, предоставени от човек, превърнал се в приятел, даряващ спокойствие, уют и сигурност, са и най-силният двигател на желанието за живот и пътят към достойно изживяване на старините.

„Домашни грижи на „Каритас“ помагат на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват, и че има хора, на които могат да разчитат.

letter Бъдете част от нашата кауза! Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му.

Нашата цел

Целта на услугата „Домашни грижи на Каритас” е да даде адекватен отговор на нуждите на хората от третата възраст, отчитайки едновременно техните здравни и социални потребности.

Благодарение на Домашни грижи на „Каритас“:

  • Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.
  • Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.
  • Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции.
  • Възрастният човек получава грижи, внимание и разбиране, а с това и спокойствие и сигурност, от които има най-голяма нужда в своето ежедневие.
  • Възрастният човек живее достойно.

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!