17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS CARITAS – програма „Домашни грижи” на Сдружение Каритас

Кампанията е стартирала на: 05.04.2011
DMS CARITAS – програма „Домашни грижи” на Сдружение Каритас
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 2122 лв.
 • Събрани през ОББ: 887 лв.
 • Изпратени SMS: 25493 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 15781 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 2619 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 367 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 84 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS CARITAS

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

Създадена през 1993 г., с решение на Епископската конференция на Католическата църква в България, „Каритас България“ е федерация на независими епархийни католически организации. Като структура на Католическата църква, „Каритас“ поставя в центъра на своето внимание хората от „периферията на света“, които живеят в бедност и в страдание и които се нуждаят от грижа и подкрепа, така че да могат да живеят достойно.

„Каритас” работи в подкрепа на възрастни хора със здравословни проблеми, породени от старост или от сериозни хронични заболявания, в невъзможност сами да се грижат за себе си и за своето домакинство, нуждаещи се от наблюдение и дългосрочни грижи, но не можещи да си ги позволят. За тях „Каритас” реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която предоставя нужните на възрастните хора здравни и социални грижи в удобно за тях място, където те се чувстват най-спокойни – в техните домове.

Защо го правим? „Домашни грижи на Каритас” осигуряват спокойствието на възрастния човек, че изживява старините си в своя собствен дом и че може да разчита на грижата и подкрепата на специалисти, които му помагат за подобряване и поддържане на здравословното състояние и достойно изживяване на старините. В грижа и обич.

Как го правим Освен професионални грижи, сътрудниците на „Каритас” предоставят топлина и човешко отношение, от които възрастните хора най-много се нуждаят. Целта на услугата „Домашни грижи на Каритас” е да даде адекватен отговор на нуждите на хората от третата възраст, отчитайки едновременно техните здравни и социални потребности. Тя намаляват необходимостта от излишно постъпване в болница и настаняване на възрастния човек в специализирани институции, което често е стресиращо за него.

Нашата цел От 2002 г. са създадени 8 центъра за Домашни грижи на Каритас – в градовете Русе, София, Белене, Бургас, Пловдив, Раковски, Малко Търново и село Житница, като мобилните екипи на „Каритас” предоставят комплексна медико-социална грижа и в още 5 населени места, намиращи се в близост до посочените градове и села.

Caritas


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.caritas.bg

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS CARITAS

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)