17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS MAKET – кампания „Да спасим уникална българска творба“

Кампанията е стартирала на: 01.09.2013
DMS MAKET – кампания „Да спасим уникална българска творба“
 • Необходима сума: 30 000 лева
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 0 лв.
 • Изпратени SMS: 3360 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MAKET

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)

За кампанията:

Кампанията се вписва в цялостната дейност на Фондация „Созопол” за опазване и популяризиране на българското културно наследство на национално и международно равнище. В този контекст, през октомври 2012 г. В НДК – зала 3.3. със средства на Фондацията бе аранжирана изложбата „Чудесата на България“, която представя макети на знакови български недвижими културни ценности и природното наследство (Боянската църква, Природен парк „Пирин”, храм-паметник „Александър Невски”, Църква „Св. Четиртдесет мъченици”, Крепостта Баба Вида, Рилския манастир и др.). Изложбата бе открита от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев и Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова.

Как го правим:

Паралелно с изложбата на макети, водена от стремежа си за възпитание на младото поколение на България за и чрез българското културно наследство, Фондация „Созопол”  организира посещения на ученици от столични училища, които пред посетителите правеха книжни макети на обектите, представени в изложбата.

До този момент, изложбата е посетена от над 11 000  български и чуждестранни граждани.

Защо го правим:

Понастоящем, Фондация „Созопол” стартира дарителска кампания с цел закупуване на изключително интересния и ценен макет на Рилския манастир.

Макетът на Рилския манастир се състои от около 6 милиона кибритени клечки и е изработен от г-н Пламен Игнатов. Работата върху него е отнела 17 години и 2 месеца.

Нашата цел:

Целта на дарителската кампания, организирана от Фондация „Созопол” е това оригинално и единствено по рода си произведение на изкуството да бъде закупено, запазено за поколенията и отново да участва в изложбата в зала  3.3., етаж 7,  Национален дворец на културата, която е целогодишна и достъпна за всички български и чуждестранни граждани.

За закупуване на макета на Рилския манастир са необходими 30 000 лева.

Адрес за контакти: град София-1414, бул. България № 1, Национален дворец на културата, зала 3.3 „Чудесата на България“ етаж 7, достъп чрез асансьори №1 и №2.

Стационарен телефон, мобилен телефон: тел:  02/4760510; gsm:088 66 44 030

Електронна поща: office@sozopol-foundation.com


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MAKET

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)