Да помогнем на още едно дете да се роди

Да помогнем на още едно дете да се роди

Начало на кампанията: 24.02.2014
Цел: 20 000 лв.
Остават: 9 758 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3034 1596 170 2495 лв. 475 лв. 196 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 27 от 2 лв.5 от 5 лв.

За кампанията

Мисията на фондация „Искам бебе“ е да оказва подкрепа и активно да съдейства за решаване на проблемите с репродуктивното здраве на семействата и несемейните двойки в България.

Към момента с помощта на фондацията са осигурени средства за различни процедури за над 500 жени с репродуктивни затруднения.

Според национално проучване, проведено през 2013, в България има над 145 000 бездетни семейства. На фона на тежката демографска криза, в държавата, това е един огромен „резерв” от млади хора, които искат, но поради ред причини не могат да имат деца без специализирана помощ.

Голяма част от тях имат нужда от конкретна помощ – информация и средства – за да продължат дългогодишната си борба за собствено дете.

Държавният Център за асистирана репродукция подпомага финансирането на огромна част от хората с репродуктивни проблеми, но за съжаление около 40-50 000 двойки остават извън това финансиране, тъй като се нуждаят от донорски ин витро програми или прилагане на друго скъпоструващо лечение.

Преки ползватели на кампанията ще са семейства с репродуктивни проблеми, които не получават финансиране от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК. Първоначалната финансова цел е 20 000 лева. Набраните средства от кампанията „ DMS ISKAM BEBE – Да помогнем на още едно дете да се роди“ ще сe изразходват за скъпоструващите изследвания, манипулации и донорски ин витро програми.

За повече информация: Телефон: (02) 805 71 67 Електронна поща: info@iskambebe.bg

letter С кампанията „Да помогнем на още едно дете да се роди“ фондация „Искам бебе” се ангажира да търси средства, с които да подпомага съпътстващите процедури за двойките, които не попадат в обхвата на държавното финансиране.