17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS ALEX – помогни на Алекс (Александър Ангелов)

Кампанията е стартирала на: 21.06.2011
DMS ALEX – помогни на Алекс (Александър Ангелов)
 • Необходима сума: 20 000 евро - 2018 г.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 339 лв.
 • Събрани през ОББ: 578 лв.
 • Изпратени SMS: 12696 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 2369 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 295 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 27 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 6 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ALEX

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)

За кампанията
От деветгодишна възраст Александър Ангелов от Кюстендил ползва инвалидна количка. През годините са му поставяни различни диагнози: мускулна дистрофия тип Дюшен, саркогликанопатия, мускулна дистрофия тип Бекер. Претърпява и две операции, но състоянието му продължава да се влошава, докато стига до пълна инвалидизация.

През 2010 г. родителите на Алекс виждат надежда в метода биокорекция. След 2 курса лечение в клиниката в Израел резултатите са оптимистични: „Детето, за което преди година търсех декубитален дюшек, за да го спася от раните от залежаване, днес играе на компютърни игри, рисува, само придвижва инвалидната си количка” – споделя майка му.

Развитие

Алекс в момента е на 17 години. Вечно усмихнато, лъчезарно дете, с една единствена мечта, да пребори болестта си и един ден да се изправи на крака. На този етап все още няма ефективно лечение на мускулна дистрофия, но съществуват много поддържащи терапии. В България се прилага само рехабилитация, нищожен процент от която се поема от здравната каса. В началото на тази година беше одобрен и пуснат в производство първия медикамент, който е ефективен при 8 % от случаите на мускулна дистрофия, но това все пак е огромен пробив! Световната медицина вече е на последната права в борбата си с това коварно заболяване, но за да го дочакат пациентите трябва да се борят упорито.

Лечението трябва да продължи, но финансовият ресурс на семейството вече е изчерпан. Затова Алекс  се опитва да събере средства за лечението си чрез продажба на свои картини. Момчето заминава в края на юни за пореден курс на терапия, за който средствата са набрани. След това ще има още един през декември. За него са необходими около 10 000 евро.

Настояща цел на кампанията

През 2019 год. Алекс ще продължи терапията с биокорекция в Израел, веднага след като се стабилизира от белодробната инфекция, заради която в момента е на антибиотично лечение в болница.

За връзка с майката на Алекс – Весела Колева-Ангелова, телефон 0895 711 854.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ALEX

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)