Дари знание, промени живот!

Дари знание, промени живот!

Начало на кампанията: 12.08.2024
Цел: 6 500 лв.
Остават: 5 455 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
14 0 0 0 17 лв. 0 лв. 1000 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За кампанията

С наближаването на новата учебна година насочваме вниманието ви към една специална група деца и младежи в София, които се нуждаят от нашата подкрепа.

Става въпрос за 9 деца на възраст 7-15 години от Център за настаняване от семеен тип „Детелина“ и 14 младежи на възраст 16-18 години от общинските преходни жилища в кв. Горна баня.

Те нямат родители, които да се грижат за тях – тези 23 деца и младежи разчитат на общността, за да посрещнат не само базовите си училищни нужди, но и да развият своя потенциал чрез целенасочено и качествено образование.

🎯 За съжаление децата без родители в мнозинството си изостават в учебната подготовка и това допълнително ги демотивира. Нашата цел надхвърля осигуряването на основни учебни пособия. Стремим се да създадем богата образователна среда, която да отвори нови хоризонти пред всички тези деца и младежи, независимо от възрастта им.

За по-малките от ЦНСТ“Детелина“, нашата визия включва изграждане на стабилна основа в началния етап на тяхното образование с методите на менторската ни програма.

👉 Нашите ментори работят индивидуално с децата, създавайки персонализирани програми по четене и математика, които не само събуждат любознателността им, но и ги подготвят за бъдещите им учебни успехи. Чрез тези занимания те изграждат солидна основа от знания и умения, които ще им служат през целия им образователен път. За децата особено важни са и занимания, развиващи креативността – рисуване, музика, танци – които да им помогнат да изразяват себе си и да откриват своите таланти от ранна възраст.

👉 За по-големите ученици от Преходните жилища и горните класове на „Детелина“, фокусът е върху подготовката за самостоятелен живот. Допълнителните уроци по основни предмети ще укрепят образователните им умения, за да се представят добре на матурите, докато курсовете по изкуства ще разгърнат креативния им потенциал. Занаятчийските работилници ще им дадат практични умения, а езиковите курсове ще разширят хоризонтите им.

За всички възрасти, компютърната грамотност е ключова!

Планираме обучения, съобразени с различните възрастови групи, които ще подготвят децата и младежите за дигиталното бъдеще. Спортните занимания също са важен елемент, допринасящ за физическото здраве и изграждането на дисциплина и отборен дух.

letter С всички тези образователни инициативи, ние се стремим да създадем среда, в която всяко дете може да разгърне пълния си потенциал, да открие своята страст и да придобие увереността да преследва мечтите си. Това е нашата визия за истинско образование - такова, което ще им даде инструментите да изградят самостоятелен и пълноценен живот.