Любовта е грижа!

Начало на кампанията: 30.05.2024

Грижим се за бездомни животни в град Варна, основно котки. Организираме кастрационни програми, лекуваме болни котки, спасяваме изхвърлени домашни животни и новородени котета. Съдействаме за търсенето на дом на доброволци, потърсили помощ, съставяме и превеждаме образователни материали, лобираме за защита на животни и въвеждане на общинска програма за кастрация на котки на ниво местна власт.

Любовта е грижа!
Кампанията се нуждае от 5 000 лв. месечно
140 лв. дарени този месец остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DESET

За кампанията

Ние организираме кастрационни програми, лекуваме болни котки, спасяваме изхвърлени домашни животни и новородени котета.

Съдействаме на доброволци, потърсили помощта ни, при търсенето на дом на котаците, съставяме и превеждаме образователни материали, лобираме за защита на животни и въвеждане на общинска програма за кастрация на котки на ниво местна власт.

Проблемът има няколко значителни аспекта:

 • отсъствие на общински кастрационни програми;
 • недостатъчно информиране на гражданите за проблеми с бездомни животни и необходимост от кастрация;
 • не спазване на законодателство (изоставяне на домашни любимци, нелицинзирано разплождане и продаване;
 • не спазване на правила за чипиране и регистрация);
 • отсъствие на приют за котки.

Много бихме искали да можем да осигурим на гражданите възможност за безплатна кастрация на бездомни и дворни котки, да ги информираме как да полагат здравословни грижи за домашните си любимци, да знаят повече за действащите закони за защита на животни.

letter Ние искаме да привлечем вниманието на градските власти и съответните институции към проблема! Също така искаме да осигурим лечението на животни в беда, с цел последващото им осиновяване. Животните са ценност и част от градската среда. Обгрижени, кастрирани и здрави котки създават друга визия на града!

Целта

Целта на кампанията е осигуряване на грижи за бездомни котки в град Варна – кастрация, обезпаразитяване, тестиране, лечение, предоставяне на временна грижа, намиране на новите домове, спасение на новородени котета.

Също така е важно да се създават и провеждат обучителни програми, да се формира партньорство между доброволци и Общината с цел въвеждане на мерки за овладяване на популацията на бездомни животни на градско и национално ниво.

Разчитаме изцяло на помощта от дарители! 🐾

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!