С извор в сърцето!

С извор в сърцето!

Начало на кампанията: 17.05.2024
Цел: 190 000 лв.
Остават: 188 940 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
231 9 0 0 205 лв. 50 лв. 490 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 4 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За кампанията

Неразделна част от облика на читалището са самодейните колективи:  – детска танцова фолклорна група, женска танцова фолклорна група „Изворски наниз“, детска група за словесен фолклор, група за народни обичаи. Всяка година се изработва нов репертоар на групите и с него те участват и печелят много награди с участията си в страната и чужбина.

В дейността на читалището намират място и празниците от официалния и народния календар. Организираме и театрални постановки за деца, като много трудно ги побираме в малката зала, с която разполагаме.

Проблемът е, че читалището не може функционира пълноценно и да предостави на жителите си удовлетворяващи културни изяви. То е общият ни дом, в който може всеки да влезе и да получи търсената духовна храна.

Причината е в състоянието на високото тяло на читалището – покривът тече и се рушат мазилките – вътрешни и външни и правят най-големия салон в община Радомир (с 240 седящи места) неизползваем, а дейността на читалището – ограничена. Външните стени представляват голяма опасност за преминаващите около читалищната сграда. От години състоянието на високо тяло на читалището е трагично.

През 2023 г. търсихме възможности за спасяването му от рухване. Голяма подкрепа и помощ в търсенето оказаха с доброволен труд екип от инженерно-технически висококвалифицирани специалисти, които подготвиха изходни материали за съставяне на инвестиционен проект за ремонт на сградата и КСС.

letter Желанието ни да се ремонтира и възобнови сградата е провокирано от необходимостта на населението от културни дейности и мероприятия, от включването на младите хора в разнообразни самодейни състави и пространство, в което да се развиват и демонстрират наученото. Особено важна е и безопасността за минаващите около читалището жители и гости на селото.