Дом за Радостина и нейните деца

Дом за Радостина и нейните деца

Начало на кампанията: 17.05.2024
Цел: 6 000 лв.
Остават: 3 868 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
73 2 0 0 120 лв. 80 лв. 1805 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 1 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За кампанията

Фондация “Програма Генерация” е създадена през 2023 г. (наследник на Фондация „Фабрика за анализи и решения“). Ние сме екип от доброволци, които работим като ментори на уязвими деца и младежи.

С индивидуален подход ги подкрепяме във всички техни нужди. Освен индивидуалната грижа за децата, ние подпомагаме и общите нужди на домовете за алтернативна грижа, като събиране на дрехи, финансиране и организиране на празнични тържества, културни мероприятия, излети и много други.

Набираме средства за финансово подпомагане на самотна майка, жертва на насилие и двете й деца-близнаци от град Своге.

Радостина е самотна майка на близнаци, преживяла домашно насилие. Била е принудена да бяга от насилието, прекарвайки години в Кризисен център. С помощта на майка си, Радостина се премества в град Своге, където двете се грижат една за друга и за близнаците. Но съдбата отново я изправя пред изпитание – бабата на децата се разболява и Радостина остава сама с децата и без жилище.

След години на борба, тя успява да се измъкне от абсурдния кръг на тормоза. Въпреки работата си като хигиенист, заплатата на Радостина е недостатъчна за покриване на наема и сметките.

В началото на 2023 г. Радостина се обърна към нас с призив за помощ.

През миналата година направихме всичко по силите си да обединим дарителския ресурс и помогнахме на Радостина да преодолее кризата. Организирахме дарителска кампания и събрахме общо 7 900 лева, средствата от която успяха да осигурят подслон и временна сигурност за семейството.

С парите заплатихме депозит за два месеца и голяма част от месечния свободен наем за жилището в продължение на 12 месеца. Закупихме покъщнина и текстил. На този етап домът е оборудван задоволително. Децата живеят в чист и уютен дом.

Менторската ни програма предоставя лично отношение, психологическа подкрепа и ангажираност. С нашите ментори помогнахме на Радостина с медицински прегледи за децата. Осигурихме едноседмична почивка през лятото за децата и Радостина в Банско. Семейството почива в хотел за първи път в живота.

В детската градина за двете деца покриваме таксите за курс по английски език, водим децата на кино и театър, осигуряваме им книжки, материали за рисуване и играчки.

Предстои ни още много работа, но правим всичко по силите си двете близначета да растат в пълноценна среда, за да могат да развият целия си потенциал.

Тук прочетете повече за нашата грижа към семейството: https://generation-program.com/една-година-една-голяма-стъпка

 

letter Близнаците се нуждаят от сигурен дом и спокойствие, за да растат здрави и щастливи. Заедно можем да им осигурим това. Изчислихме, че с дарение от 6 000 лева ще покрием разходите по наема за още една година и ще осигурим подготовката за училище през 2025 година за двете деца.