Дом за Радостина и нейните деца

Начало на кампанията: 17.05.2024

Радостина е самотна майка на близнаци, преживяла домашно насилие. Била е принудена да бяга от насилието, прекарвайки години в Кризисен център. С помощта на майка си, Радостина се премества в град Своге, където двете се грижат една за друга и за близнаците. Но съдбата отново я изправя пред изпитание – бабата на децата се разболява и Радостина остава сама с децата и без жилище.

Дом за Радостина и нейните деца
49 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS RADOSTINA

За кампанията

Фондация “Програма Генерация” е създадена през 2023 г. (наследник на Фондация „Фабрика за анализи и решения“). Ние сме екип от доброволци, които работим като ментори на уязвими деца и младежи.

С индивидуален подход ги подкрепяме във всички техни нужди. Освен индивидуалната грижа за децата, ние подпомагаме и общите нужди на домовете за алтернативна грижа, като събиране на дрехи, финансиране и организиране на празнични тържества, културни мероприятия, излети и много други.

Набираме средства за финансово подпомагане на самотна майка, жертва на насилие и двете й деца-близнаци от град Своге.

Радостина е самотна майка на близнаци, преживяла домашно насилие. Била е принудена да бяга от насилието, прекарвайки години в Кризисен център. С помощта на майка си, Радостина се премества в град Своге, където двете се грижат една за друга и за близнаците. Но съдбата отново я изправя пред изпитание – бабата на децата се разболява и Радостина остава сама с децата и без жилище.

След години на борба, тя успява да се измъкне от абсурдния кръг на тормоза. Въпреки работата си като хигиенист, заплатата на Радостина е недостатъчна за покриване на наема и сметките.

В началото на 2023 г. Радостина се обърна към нас с призив за помощ.

През миналата година направихме всичко по силите си да обединим дарителския ресурс и помогнахме на Радостина да преодолее кризата. Организирахме дарителска кампания и събрахме общо 7 900 лева, средствата от която успяха да осигурят подслон и временна сигурност за семейството.

С парите заплатихме депозит за два месеца и голяма част от месечния свободен наем за жилището в продължение на 12 месеца. Закупихме покъщнина и текстил. На този етап домът е оборудван задоволително. Децата живеят в чист и уютен дом.

Менторската ни програма предоставя лично отношение, психологическа подкрепа и ангажираност. С нашите ментори помогнахме на Радостина с медицински прегледи за децата. Осигурихме едноседмична почивка през лятото за децата и Радостина в Банско. Семейството почива в хотел за първи път в живота.

В детската градина за двете деца покриваме таксите за курс по английски език, водим децата на кино и театър, осигуряваме им книжки, материали за рисуване и играчки.

Предстои ни още много работа, но правим всичко по силите си двете близначета да растат в пълноценна среда, за да могат да развият целия си потенциал.

Тук прочетете повече за нашата грижа към семейството: https://generation-program.com/една-година-една-голяма-стъпка

 

letter Близнаците се нуждаят от сигурен дом и спокойствие, за да растат здрави и щастливи. Заедно можем да им осигурим това. Изчислихме, че с дарение от 6 000 лева ще покрием разходите по наема за още една година и ще осигурим подготовката за училище през 2025 година за двете деца.

Целта

Екипът на „Програма Генерация“ вярва, че заедно сме отговорни към децата, особено тези в риск. Те имат потенциал да станат пълноценни личности, а ние се стараем да осигурим за тях условия за равен старт в живота.

Нека им подарим спокоен дом и щастливо детство!

Дарете сега и следете тук какво постигаме с предоставените средства. https://generation-program.com

Помогнете ни да помогнем на Радостина за нейното достойно майчинство без риск от настаняване на децата в институция и сигурен и уютен дом за тях.

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebookinstagram и linkedin.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!