За животните с любов!
DMS HEART

За животните с любов!

Сподели

Сдружение „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване. Поемат и тежки случаи – трикраки, двукраки, слепи, новородени, прегазени, пребити, с диагноза СПИН.

Тяхната кауза са кастрациите като бърз и ефективен начин за решаване на проблема със свръхпопулацията. Бездомните животни в България са много повече, отколкото могат да поемат организациите и доброволците.

Можете ли да разберете „удоволствието“ на този, който стреля по котка или куче на улицата?! Изстрелът по котката Надежда се случва в жилищен комплекс. Социална, кастрирана, любвеобилна. След като е ранена, се е крила повече от седмица, докато е открита от нейния ангел. Но времето за нейното възстановяване е безвъзвратно загубено. Тя не може да извършва сама физиологичните си нужди. Завинаги ще стане инвалид, а в България да се намери дом за такова коте е мисия невъзможна.

Сдружение „Сърце за животните” – Бургас предложиха приемен дом за тази прекрасна котка, за която се грижат вече няколко месеца. Надежда не се спогажда с другите двама с памперси – Артур и Рижко, но спазва дипломатично разстояние.

Изпратете дарителски SMS от 1 лев с кодова дума DMS HEART на 17 777 или станете абонаментен дарител на сдружението в борбата им за грижата за бездомните животни и в битката за генерална промяна чрез работа на институциите, общините, БАБХ, полиция и всички замесени в опазването на беззащитните по улиците!

Заедно събрахме 10 838 лв.

Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
4800 2313 230 0 175 лв. 16 лв. 30 лв.

За кампанията

СНЦ „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване.  Поемаме и тежки случаи – трикраки, двукраки, слепи, новородени, прегазени, пребити, с диагноза СПИН.

Нашата кауза са кастрациите като бърз и ефективен начин за решаване на проблема със свръхпопулацията. Бездомните животни в България са много повече, отколкото могат да поемат организациите и доброволците.

Работим върху превенцията с цел коренна промяна на положението с бездомните животни – намаляване на популацията чрез кастрации, както и чрез въвеждане на закони  и наредби, заимствани от опита на европейските държави.

Веднага след регистрацията на сдружението инициирахме и проведохме над 10 срещи с общината с акцент върху подобряване кастрационната програма на котки. В резултат на срещите се направиха важни промени. Насърчаваме хората да кастрират, защото това е важна стъпка към решаването на проблема. Предоставили сме опции за платени кастрации по преференциални цени в 2 клиники.

Създадохме Фонд за кастрации – за да обхванем по-голям брой животни, също и за населени места около Бургас, в които няма безплатни кастрации, както и за животни, които изискват по-специални грижи след кастрацията. Имаме желание да обособим помещение за следоперативно възстановяване на кастрирани котки.

Защитаваме тезата, че домашните любимци също трябва да бъдат кастрирани, за да се спре притока към улицата на новородени и нежелани бебета. Трябва да се подобри и контрола върху чипирането  и регистрирането на домашните кучета, за да се намали възможността да бъдат изхвърляни и изоставяни като ненужна вещ. Искаме да променим и отношението на хората към бездомните животни. Те не са пречка и носители на зарази и имат право на достоен живот.