Търсят се приемни семейства за София
DMS DETSTVO

Търсят се приемни семейства за София

Сподели

През месец февруари 2024 g. Центърът по приемна грижа на фондация „За нашите деца“ започна активно търсене на приемни семейства за София град и София област.

Това трябва да са хора, желаещи да полагат грижи за деца на възраст от 0 до 3 г., както и за деца с трудности в развитието. Приемните родители осигуряват сигурна, безопасна и стабилна среда за деца, останали без родителска грижа, докато те не бъдат осиновени или върнати в билогоичното семейство.

Приемната грижа е възможност детето да не попадне в институция, а да получава индивидуални грижи в дома на своя приемен родител.

Приемната грижа може да продължи с месеци или с години. В този период специалистите от Центъра са неотлъчно до приемните родители и настанените при тях деца с обучения,  експертност и подкрепа. Повече за Центъра по приемна грижа и възможността да желаещите да станат приемни родители – на сайта на Центъра.

Можете да подкрепите програмите на фондация „За нашите деца“ като изпратите дарителски SMS от 1 лев с кодова дума DMS DETSTVO на номер 17 777 или станете абонаментен дарител.