„Надежда за малките“ стартираха новата година с дълго чакано осиновяване
DMS MALKITE

„Надежда за малките“ стартираха новата година с дълго чакано осиновяване

Сподели

Едно малко момиченце, което прекара първите 5 месеца от своя живот в болница, докато чакаше да се освободи място, най-сетне беше настанена в един от центровете от семеен тип на фондацията. Детето е със сърдечен порок и други здравни проблеми, наследство от тежкия живот на майка му.

Центровете от семеен тих са местата, където бебета и деца до 6 години, разделени по различни причини от семействата им, намират временно дом и утеха.

Заедно с екипа на фондацията, малкото момиченце извървява дълъг път, изпълнен с вяра, надежда и неспирна любов. И тя се променя драстично. Вече е намерила своите мама и татко от далечна Америка, които от първия миг се влюбиха в нея. Тя вече е при тях, обичана и обгрижвана, с широка усмивка и големи търсещи очи.

Помогнете на Фондация “Надежда за малките” да продължават да ни разказват истории като тази!

Направете дарение от 1 лев със СМС като изпратите текст DMS MALKITE на номер 17 777

За онлайн дарение влезте в страницата на кампанията.

Заедно събрахме 19 394 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3268 2747 1307 1658 лв. 366 лв. 2073 лв.

Нашите социални услуги

Ние сме малък екип от мотивирани хора, сред които социални работници, психолози, медиатори, педагози, медицински сестри и детегледачи. Наша обща мисия и цел е най-доброто за децата, които подкрепяме. Да растат щастливи, спокойни и обичани с подкрепящи ги родители.

Два Центъра за настаняване от семеен тип, или както ние ги наричаме  „Малките къщи“, където бебета и деца до 6 години, разделени по различни причини от семействата им намират временно дом и утеха.

В този период от кризата в семейството, до връщането отново в сигурна и устойчива семейна среда екип от сърцати професионалисти ги дарява денонощно с любов и грижа.

В Малките къщи има кой да ги прегърне и лекува травмата, да подаде ръка, да ги изслуша и подкрепи…  Там децата имат лично пространство, лични вещи, възможност за участие във всички сфери на социалния живот – от храненето заедно на маса с възрастния и ежедневната разходка навън до развиването на личните им таланти.

„Малките къщи“ са временно „у дома“ вече близо 13 години. За това време през тях са преминали 166 деца, от които 87 осиновени, а 30 живеят отново с родните си семейства.

Мобилен център за подкрепа „Заедно с надежда“ е естественото продължение на дейността на Фондация “Надежда за малките” и нашият стремеж да подкрепяме семейството като най-доброто място и право на всяко дете.  Наричаме го мобилен, защото отиваме там където има нужда от нас.

Подкрепяме семейства в риск, за да не изоставят децата си, като им предоставяме психологическа и материална помощ. Подкрепяме и консултираме кандидати за приемни родители и осиновители.

Оказваме подкрепа на осиновители и приемни родители за създаване и поддържане на връзката с децата.  Провеждаме обучения за доброволци и групи за взаимопомощ на родители.

Екипът на мобилния център за подкрепа включва психолог, психотерапевт, медиатор, социален работник, педагози и здравни специалисти.

За 12 години екипът ни е консултирал над 420 семейства, а близо 220 доброволци са помогнали на малките да живеят по-добре.