Подкрепа за 7 абитуриенти без родители

Подкрепа за 7 абитуриенти без родители

Начало на кампанията: 06.02.2024
Цел: 12 000 лв.
Остават: 8 917 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
432 0 0 956 лв. 415 лв. 1280 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Две девойки и пет младежи от нашата грижа тази година са зрелостници и освен, че ще завършат училище, те ще напуснат и институциите в които растат без родители.

Шест от тях живеят в Центъра за настаняване от семеен тип в град Роман, а една млада дама ще се раздели с екипа и децата от преходните жилища в град София, квартал Горна баня.

Габи завършва софийската Гимназия по хлебни и сладкарски технологии и мечтае да стане студентка. Шестте деца от град Роман завършват гимназията в гарда Средно училище “Васил Левски”.

Общините са осигурили много добри битови условия за децата, но нямат ресурс за разходите около всичко необходимо за абитуриентския бал на младежите, нито за първите им стъпки в света на възрастните. На зрелостниците ще им се наложи да си намерят жилище и да започнат работа. Ще имат нужда от покъщнина и лични вещи. Някои от тях ще продължат образованието си.

Нека всички ние предоставим възможност на тези деца да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуваме весело завършването им.

letter Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме младежите и техните възпитатели. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път.