Подкрепа за 7 абитуриенти без родители

Начало на кампанията: 06.02.2024

Набираме средства за 7 младежи без родителска грижа - искаме да дадем възможност и тези деца да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуват весело завършването си в училище.

Подкрепа за 7 абитуриенти без родители
2 708 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS BAL

За кампанията

Две девойки и пет младежи от нашата грижа тази година са зрелостници и освен, че ще завършат училище, те ще напуснат и институциите в които растат без родители.

Шест от тях живеят в Центъра за настаняване от семеен тип в град Роман, а една млада дама ще се раздели с екипа и децата от преходните жилища в град София, квартал Горна баня.

Габи завършва софийската Гимназия по хлебни и сладкарски технологии и мечтае да стане студентка. Шестте деца от град Роман завършват гимназията в гарда Средно училище “Васил Левски”.

Общините са осигурили много добри битови условия за децата, но нямат ресурс за разходите около всичко необходимо за абитуриентския бал на младежите, нито за първите им стъпки в света на възрастните. На зрелостниците ще им се наложи да си намерят жилище и да започнат работа. Ще имат нужда от покъщнина и лични вещи. Някои от тях ще продължат образованието си.

Нека всички ние предоставим възможност на тези деца да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуваме весело завършването им.

letter Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме младежите и техните възпитатели. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път.

Целта

Искаме да съберем 12 000 лева общо за седмината, за разходите около завършването на училище (екскурзия, албуми на класа за спомен), закупуване на всичко необходимо – облекло, козметика, бижута, декорация и други разходи по отпразнуването.

Планираме да подкрепим всички младежи с поне по 500 лева за първите им нужди.

Включете се! 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!