Заедно в застъпничеството

Начало на кампанията: 02.02.2024

Бъди застъпник за правата на децата в България, като станеш месечен дарител на Национална мрежа за децата. Работният ни ден преминава в спорове и дълги разговори с държавните институции, подаваме сигнали, завеждаме дела. Следим за погрешните практики към децата и настояваме за добрите. Изискваме реална промяна в политиките за семействата и децата у нас. И се грижим за децата и семействата, когато държавата не го прави. Заедно с нашите членове помагаме на 200 000 деца годишно или 20% от децата на България.

Заедно в застъпничеството
Кампанията се нуждае от 5 000 лв. месечно
30 лв. дарени този месец остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DETE

За кампанията

Имаме нужда от месечни дарители, за да можем да продължим ежедневната ни застъпническа работа – да изискваме от институциите по-добри държавни политики в грижата за здравето, ранното развитие, образованието и безопасността на децата.

Стани наш месечен дарител, за да можем да продължаваме дейността си!

Искаме децата да не са в бедност, да са социално приобщени, да получават адекватно образование и адекватна лекарска грижа.

Искаме училище без насилие и подкрепа за децата в нужда. Защото за нас децата са важни. Те са 15% от населението на България и 100% от бъдещето ни.

Знаем, че дарителството за застъпничество не винаги се припознава.

Застъпничеството изисква време, неуморим труд, спорове и вдигане на глас срещу структурните прегради.

Резултатът идва бавно, но постига дълготрайна качествена промяна в грижата за благосъстоянието на децата и семействата у нас.

Ето няколко наши инициативи и успехи, които направиха голяма разлика в живота на децата в България.

Лечебна храна за 550 деца:
След двегодишни усилия и сътрудничество със заинтересовани организации, Националната здравна осигурителна каса прие два кода, които ще осигурят лечебна храна за повече от 550 деца от цялата страна. Сега те ще получават необходимата грижа от държавата, без да зависят от дарителски кампании.

Обществен съвет за детската болница:
Изискахме създаването на Обществен съвет, който гарантира прозрачност и обществен контрол в създаването на Национална детска болница.

Реформа в системата на осиновяване:
Заедно с организации и нашата Мрежа за правна помощ успешно постигнахме реформи в системата на осиновяване, защитавайки интересите на близо 2 милиона българи. Тези усилия включваха участие в ключови консултации и процеси, свързани с реформата.

Европейско застъпничество:
Създадохме съвместно застъпничество с мрежата на Eurochild за работа върху Европейската детска гаранция, борбата с детската бедност и предотвратяването на разделянето на семействата.

Подкрепа за децата в нужда:
Чрез кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“ доставихме 3428 мечтани книги на деца и младежи от цяла България.
Също така подпомогнахме над 70 деца от Царево, Кърджали, Бяла Слатина и Търнава, осигурявайки им учебни пособия, униформи и изхранване за новата учебна година.

letter Бъдете част от този процес и подкрепете работата ни, за да продължаваме да изграждаме един по- добър път за децата на България.

Целта

Предстоят ни още много битки, които няма да спечелим веднага, но ще направят голяма разлика в живота на децата в България.

Стани месечен дарител, за да можем да продължим дейността си!

С вас, нашата история става още по-значима. С вашия принос и подкрепа създаваме промени.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!