Отворете сърцата си за бездомните животни!
DMS HEART

Отворете сърцата си за бездомните животни!

СНЦ „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване.

Сподели

СНЦ „Сърце за животните” – Бургас е организация от доброволци, която следва трите стъпки в спасяването на котки и кучета – прибиране от улицата, лечение и задомяване.

„За повечето хора декември се свърза с празнично настроение, подаръци и хубави пожелания за Новата година. И при нас е почти същото, но без празничното настроение – през зимата уличните животни страдат от студа -поставените от доброволци къщички масово се изхвърлят, а пиратките всяват ужас не само в животните, но и в немалка част от хората“ – споделя Петя Пеева от бургаската организация „Сърце за животните“.

„За щастие все повече общини предпочитат парите за зарята да се използват за нещо по-смислено. Но като цяло гърмежите и тази година не бяха по-малко. Все още се учим на емпатия. От друга страна празниците помагат да съберем пари за животните, за които се грижим. Целогодишно поддържаме благотворителен магазин, в който доста от нещата са ръчна изработка.

През последните години се опитваме да предлагаме по-малко готови продукти – опитваме сме да сме еко. Опаковаме пратките в стари кашони. Имаме специален албум „С грижа към природата“, в който предлагаме бутилки, бамбукови чаши, текстилни лалета, текстилни носни кърпички, метални сламки.

На Коледния базар през декември 2023 предложихме и календарите със спасени от нас животни, правим ги вече седма година, ръчно изработени декорации – тематични бродерии и български шевици, подложки за чаши и прибори „Котки“, ръчно изработени бижута, калъфки за книги, бутилки, чаши. Благодарим и на община Бургас, която осигури безвъзмездното участие на базара.

През новата година продължаваме срещите с общински съветници и депутати в опит да намерим начини за справяне с популацията, но и за намаляване случаите на насилие и нехуманно отношение към животните. За съжаление тази зима посрещнахме без къщички за бездомните котки. Продължаваме работата и в тази посока и разбира се в очакване на новия приют за кучета, подходящ за един европейски град.“

Поддържането на благотворителен магазин изисква много време и усилия, затова от сдружение „Сърце за животните“ – Бургас ще са благодарни от сърце, ако ги подкрепите с един лев DMS HEART на 17 777 и да се абонирате за 2 или 5 лв месечно!