Коледните кутии 2023 на Фондация за социална промяна и включване
DMS DOM

Коледните кутии 2023 на Фондация за социална промяна и включване

Сподели

Целият месец декември 2023 г. премина под знака на кампанията „Коледни кутии 2023“, в която Фондация за социална промяна и включване заедно с партньорите си от Великобритания осъществява мащабна инициатива по подготовка, доставяне и раздаване на коледни подаръци в цялата страна на хора в тежко или затруднено социално положение – деца без родителска грижа, възрастни хора, социално слаби семейства, излежаващи присъди лица, маргинализирани общности, бежанци.

Тази изключителна инициатива се провежда вече повече от 15 години и е забележителна по своята мащабност и обединяване на хора от различни националности в името на обща кауза – топлина за празниците, която през 2023 г. достигна до над 6800 хора в България.

Можете да подкрепите главната програма „Дом Възможност“ на фондацията, която прекъсва цикъла на изоставянето на млади хора между 18 и 25 г., израснали в институции за деца без родителски грижи.

Най-често тези младежи са израснали при много тежки обстоятелства. „Те идват при нас с една найлонова торбичка и едни дънки и нямат никаква идея какво да правят с живота си“, казва Теодора Колева, изпълнителен директор на фондацията.

По време на престоя си в наблюдаваните жилища на фондацията в София и Бургас младежите изграждат умения за независим живот, за да станат достойни и допринасящи членове на обществото. Досега през програмата са минали около 90 младежи.

Изпратете дарителски SMS от 1 лев с кодова дума DMS DOM на 17 777 или се абонирайте с месечно СМС дарение от 2 или 5 лв., ако искате да помогнете на младежите от програмата по пътя им към самостоятелен живот!