На Коледа стават истински чудеса!
DMS BEBE

На Коледа стават истински чудеса!

Сподели

Само за по-малко от месец фондация „Нашите недоносени деца“ успяха не само да съберат, но и да надхвърлят необходимата сума за закупуване на медицинска апаратура за 6 неонатологични отделения в страната, в които се раждат над 3100 бебета годишно.

С многобройни дарения бяха събрани  35 765 лв., с което се превиши първоначално обявената  сума от 28 100 лв., за да бъдат осигурени:

С допълнителните средства ще бъдат осигурени:

Така подкрепените отделения са 7 на брой! 

Медицинската апаратура в неонатологичните отделения е скъпа и понякога се амортизира бързо, а в същото време тя е животоспасяваща и жизненоважна, за да се осигури качествена грижа и оптимален старт в живота на недоносените или  родените с влошено здравословно състояние бебета. Тя спомага да се избегнат и късни последствия от преждевременното раждане.

С работата си, Фондация “Нашите недоносени деца” се посвещава вече над 11 години за подобряване на болничната среда и предоставяне на най-добрата съвременна грижа за преждевременно родените бебета и техните семейства у нас.

Можете да подкрепите кампаниите на фондацията с дарителски SMS от 1 лев с кодова дума DMS BEBE на 17 777 за трите мобилни оператора, както и с месечен абонамент за 2 или 5 лв.

Заедно събрахме 113 093 лв.

?>-->
Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
30227 29438 3755 02875 лв. 681 лв. 1629 лв.

За кампанията

Работата на Фондация „Нашите недоносени деца“ е насочена към три основни направления,  като всяко от тях е от ключово значение за недоносените деца!

  • Да осигурим по-добри грижи за недоносените бебета в болница
  • Да осигурим повече прегръдки на недоносените бебета – чрез изграждане на семейни стаи и кътове за кърмене и кенгуру-грижи
  • Да подкрепим ранното детско развитие и семействата на недоносени бебета в център “Малки чудеса” 

Всяка година 6000 бебета се раждат твърде рано и твърде малки, неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят.

Фондация “Нашите недоносени деца” работи активно за осигуряване на най-добра медицинска грижа и комфорт на бебето и семейство по време на болничния престой, чрез даряване на животоспасяваща апаратура, изграждане на кътове за кърмене и кенгуру-грижи, даряване на анатомични гнезда за бебетата, покривала за кувьози, плетива, информационни материали за специфични рискови състояния при недоносените бебета и други.

Ние знаем колко е важно за всеки родител да бъде близо до бебето си, когато то се бори за живота си, защото самите ние сме майки, родили преждевременно и помним чувството да сме разделени от децата си в продължение на месеци.

Защото всяко бебе заслужава възможността да бъде в прегръдките на мама и татко, докато порасне достатъчно, за да напусне болничното отделение!

В сянката на пандемичната криза, през последните две години, достъпът на семействата до неонатологичните звена е силно ограничен, а бебетата им се възстановяват без възможност за контакт със своите родители.

Ето защо Фондацията стартира инициативата #БезРаздяла|“Гласът лекува”, застъпвайки се за правото на бебетата да усещат гласа, обичта и топлата прегръдка на своите родители.

В Център “Малки чудеса” работим, за да осигурим подкрепа на семействата на преждевременно родени бебета и деца с трудности в развитието. Центърът разполага с логопеди, детски и фамилни психолози, ерготерапевт, специалист ранно детско развитие, хранителен терапевт, както и медицински специалисти, с които родителите могат да се консултират. Центърът предлага:

– Социална програма за семействата с финансови затруднения;
– Безплатна програма за проследяване на здравето и развитието на недоносените деца;
– Индивидуални консултации и терапевтична подкрепа от специалисти по ранно детско   развитие;
– Групови занимания за подкрепа на ранното детско развитие и социални умения;
– Групова и индивидуална подкрепа за родители на недоносени деца.

letter 1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната - близо 18%.
Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук